22.11.10

Nostalgialaks.

Käisin maratonirajal kergelt pekki võdistamas. Alustasin Russalka juurest ja sörkisin Pirita suunas. Ilm oli mõnus, hästi kerge tuul oli alguses vastu, kuid ei midagi ebameeldivat. Rajal oli üks koht ka jääs, nimelt sild üle Pirita jõe. Mingi hetk keerasin aga tagasi ja olingi jälle alguses:) Hea kerge oli. Rahvast oli jooksmas seekord oluliselt vähem kui Tallinna Maratonil. Aega läks täna 1:21:51 ja läbitud sai selle jooksul 11,6 kilomeetrit, seega kilomeetri aeg keskmiselt tuli 7:03. Keskmine pulss oli 132 ja maksimaalne käis 137 peal ära. Jooksingi tegelikult pulsi järgi. Ei tahtnud seda eriti alla 130 lasta. Kulus 890 kcal. Abiks ikka.

- 83,6 kg

21.11.10

Pekisärin.

Reede õhtul käisin Nõmmel jooksmas. Terviseradade ülemisel osal, see 2,45 km pikkune ring. Tegin jällegi tavalised neli tiiru. Osavam arvutaja juba teab, et distantsi kogupikkuseks teeb see sel juhul 9,8 kilomeetrit. Tegelesin sörkimisega rasvapõletustsoonis, vaatasin et mahuks kenasti 124-137 vahemikku. Üldiselt see õnnestuski - keskmiseks pulsiks tuli kogu trenni peale kokku 129. Ühe tõusu lõpuks viskas korraks numbri 143 peale. Kulutasin 780 kcal, mis on ikka väga vähe. Aega kulus kokku 1:16:58 ja keskmine kilomeetri läbimise aeg oli 7:51. Oleks pidanud vist natuke kiiremini silkama. Uskuge või mitte, aga keegi oli käinud ilmselt päev varem sinna suusajälgi tegemas :) kohe mitu tiiru oli teinud. Või siis oli neid mitu.

- 84,1 kg

16.11.10

Veerennis veeremas.

Proovisin täna jälle pisut joosta. Seekord väikesel, ca 2 km pikkusel, ringil ümber kvartali, mööda Tehnika, Vana-Lõuna, Herne ja Veerenni tänavat. Kokku tuli neli ringi pikkusega 7,94 km. Esimese ringi läbisin ajaga 13:02, mis teeb kilomeetri ajaks 6:34 ning keskmine pulss oli 130. Teine ring 14:23, pulss samuti 130, kuid aeg kilomeetri kohta kukkus 7:14 peale. Kolmas ring oli plaanis joosta kiiremini. Ajaks sain 10:23 ning pulss 160, samas hingasin kogu aeg läbi nina, sest anaeroobsesse tsooni veel asja polnud:) Kilomeetri läbisin keskmiselt ajaga 5:14 sel ringil. Neljas ring algas ja lasin taas tempo alla. Pulss kukkus kenasti 200 meetriga 140 peale tagasi. Ringi aeg 14:50, keskmine pumbasagedus 138. Kogu trenni ajaks tuli 52:39, keskmine pulss 139 ja kilomeetri aeg  6:38. Kulutasin 620 kcal.

-83,4 kg

Pirital venimas.

Eile sai koos treenimise maailmameistriga Pirital roomamas käidud :) Täpsemalt lugege tema blogist, numbrid mul läbitud distantsi ja aja osas täpsalt samad. Keskmine pulss tuli aga mul 121. Maksimaalse viskas Ambrose tõusul 152 peale korraks. Hea et sai soojalt riidesse pandud - ei saanud külma seal seistes :) Sirgetel lõikudel oli pulss 117, väikestel põntsudel tuli natuke üle 130. Mul oli küljeluu kah kaasas, see sai keskmiseks pulsiks 142 eile. Vaatab, kas täna on aega ja viitsimist ka väike jooks teha. Homme pole, sest vaja minna staadionile jalkat kaema.

- 83,6 kg

15.11.10

Reede 12.

Mis saab olla toredamat kui töönädala lõpetuseks ketsid jalga vedada ning reede õhtul linna vahel väike tiir teha ?:) Plaanisin sörkida vaikselt, et pulss alla 140 hoida. Õnnestus. Läbisin 10,1 km ajaga 1:15:42, mis teeb keskmiseks kilomeetri ajaks 7:30 ning keskmine pulss oli 138. Rada kulges algusega Linnu teelt Nõmme teele, edasi Retke tee, Tervise, Sütiste tee, Sõpruse pst. Seejärel mööda Ehitajate teed Nõmme mäest üles, mööda Raudtee uulitsat Rahumäe teele ning mööda Tondi tänavat tagasi Linnu teele. Oli mõnus ja kerge sörkida, klapid peas head muusikat kuulates. Kulus 920 kcal.

- 83,9 kg

11.11.10

Nõmmeliivatee

Te ju teate küll seda kena taime? (kasutatakse peamiselt köhavastase teena)
Ega see tegelikult küll teemasse ei puutugi, lihtsalt käisin eile Nõmme terviserajal jooksmas :) Läbisin vaikselt sörkides neli ringi, mis teeb kokku 9,8 km. Kuna seal on ikkagi pisut tõuse ja laskumisi, siis hoolimata madalamast tempost tuleb pulss pisut kõrgem. Aga ei midagi hullu. Kokku kulus aega 1:10:02, kilomeetri läbisin keskmiselt ajaga 7:09. Kulus 868 kcal ning pulss oli 141/154.

- 83,9kg

10.11.10

Masendav kaaluvohavus.

Tänahommikune kaal oli sealsamas, kus selle aasta veebruaris. 84,9 kg!!!
Nüüd ei oska küll muud teha, kui õgimine ja joomine lõpetada ning end anorektikuks ajada.

Kole lugu!

Aga vaja oleks kaalu umbes 74,9 kg. Tuleb midagi radikaalset ette võtta.

8.11.10

Egotripp.

Te ju võite oma peenetes fäänsi-šmäänsi ventilaatori-trennides, grupi-kallides ja tehnika-teraapiates käia ja ennast vöödiliseks treenida, kuid lõppude lõpuks loeb vaid õige ja tipptasemel varustus! See on see, mis paneb tegelikult jõuvahekorrad paika! Mitte mingi treeningplaan :)

Tegelikult oli küll hoopis nii, et viimased paar jooksu näitasid selgelt, et suvise sussiga enam joosta ei kannata, vähimgi vesi ajas jalad kohe märjaks ja see on ka kevadest teada, et nagu natuke lund/jääd jala alla jääb, siis oleks nagu uisk all. Seetõttu otsustasin täna mitte jooksma minna ja seda aega poodlemiseks hoopis kasutada. Viisin lapse trenni ja ise seadsin sammud A&T Sport kauplusesse. Seal aga vedelesid kohe sissepääsu juures ühed 40% alla hinnatud käimad. Passisin jalga ja istusid nagu valatult. Pole küll veekindlad, kuid need viimased maksavad ikka liiga palju minu jaoks. Võtsin ligi, käisin kodust läbi, jooksuriided selga ja kähku testima:) Aega küll palju polnud aga asja ikka natuke sai. Sörkisin tasakesi 3,8 kilomeetrit ajaga 23:13 (6:07 min/km), keskmine pulss oli 141. Pidamist oli tallal küll, proovisin ka lumel ja jääl, tunne oli hea. Alguses vedasin küll nööri liiga kõvasti külge, mistõttu mõne aja pärast hakkasid jalad valutama. Teate küll seda uue uisu tunnet ümber jala? :) Siis aga andsin nööri järgi ja asi oli korras. No eks ta ole ka suures osas selline enese meelitamine/motiveerimine. Ostsid uued tossud? No vot nüüd mine ja jookse siis ka :)  

4.11.10

Vihma sajab kõik ujub!

Pehmelt öeldes tibutas, kuid raskelt väljendudes kallas ladinal. Eriti jooksu alguses, kuskil peale poolt jäi sadu järgi. Aga tegelikult polnudki hull, riided küll said märjaks, kuid hoidsid keha kenasti soojas. Nii et suures pildis polnudki midagi häda ei:) Läbisin 7,6 km seekord ajaga 46:16, mis teeb ühe kilomeetri keskmiseks läbimise ajaks 6:04. Selline tempo veel hingeldama ei aja, pulss tuli keskmisena 151, aga oma osa on seal kindlasti ka tugeval tuulel. Nii 2-3 lööki kindlasti annab see juurde. Jama selles nüüd, et sel nädalavahetusel ei õnnestu jälle pikka trenni teha. Igasugu asjatoimetusi on nii palju.

1.11.10

800 km

Täna siis juhtus selline lugu, et treeningu käigus täitus selle aasta kaheksasajas jooksukilomeeter. Ega seda palju ju pole, aga mitte ka vähe ja palju-palju rohkem kui kunagi varem :) Aga päris tuhandet vist enne aasta lõppu välja ei venita. Sada ehk viitsin veel teha. Aga mine sa tea. Tiirutasin linna vahel alustades Linnu teelt ja väisates Tammsaare teed, Mustamäe teed, Tedre tänavat ja veel mitmeid. Läbisin 10,1 kilomeetrit ajaga 1:06:15, mis teeb 6:34 min/km kohta. Mis polegi väga aeglane vist selliseks rahulikuks treeninguks. Keskmiseks pulsiks tuli 136 lööki minutis ja kulus väidetavalt 796 kcal. Kõrvus mängis viimaste nädalate vaieldamatu lemmik Biffy Clyro, kelle kontsert oli lihtsalt suurepärane. Võib juhtuda, et kolmapäeval lähen jälle jooksma. Homme pole kindlasti mahti. Vaja muid toimetusi teha.

Nõmme - Harku metsajooksu radadel.

Kas ma käisin seal rajal jooksmas? Käisin! Kas protokollist nime leiab? Ei leia!
Milles siis asi? Nagu ma juba ette halasin, siis oli selle ürituse kohta korraldaja kodulehel lakooniline lause, et toimub seal ja sellisel kellaajal ja kõik. Ei viitsinud ka end vaevata, et kellelegi helistada või e-kirja saata. Noh registreerumise ja osavõtutasu asjus. Eeldasin, et tegu on sarnase skeemiga nagu rabajooksugi puhul, kus sai kohapeal kupongi täita ja startida. Aga see ei olnud nii mitte. Läksime koos naesega kohale ja selgus tõsisasi, et osalustasu on sada krooni inimese kohta. Kuna sularaha kaasas polnud nii palju ja stardini vaid napid pool tundi aega, siis otsustasime mitte maksta ja raja niisama läbi joosta :) Siinkohal tahaks suure kivi korraldajate kapsaaeda heita. Kui sul on juba koduleht ja üritus seal sees, siis ei ole ju raske sinna lisada osalemisinfot. Tänapäeval nagu eeldaks sellist asja. Lihtsalt jäid nad nüüd osalustasudest ilma ja ürituse osavõtjate arv jäi vähemalt kahe võrra väiksemaks. Aga võib-olla ei olegi neil eesmärk osalejaid saada rohkem kui neid oli. Igatahes oli rajal vaid üks joogipunkt selle raha eest, kust sai jooki (ei-ei, meil oli ikka oma jook pudeliga kaasas) umbes 5 ja 13 km peal ja viimase otsa tulijad ei saanudki enam sedagi, sest otsas oli ja pakiti asju juba.
Startisime seega niisama rajale, umbes 20 minutit enne õiget aega. Üks meist polnud kunagi üle 14 km jooksnud (Ülemiste järv sel aastal) ja see ei olnud mina :) Seega kuna võistlusmoment oli nagunii kadunud, siis sörkisin koos õrnema poolega raja läbi. Ega see pole kerge rada pika otsa tegemiseks algajaile, kuna esimese 4,5 kilomeetriga pead läbima kõik kolm suurt ja rasket Nõmme tõusu. Peale seda on lihtsam ja laugem. Peale 8km sildist möödumist sai liider meid kätte ja edaspidi möödus ikka riburada mitmeid jooksjaid. Aga üldiselt oli osalejaid napilt, natuke üle saja. Kokku läks meil aega 1:52:10, mis sisaldas ka ühe korra tossu jalast võtmist ja  kivi välja urgitsemist, mis teeb keskmiseks kilomeetri ajaks 7:28. Keskmine pulss oli mul 146 ja kulus 1439 kcal. Üldiselt sai nüüd oktoober, mis oli plaanitud laisklemiseks, läbi ja nüüd vist peab hakkama end väheke liigutama ka.