24.8.12

Tõbine.

Läksin teisipäeval tööle ja kell 15 hakkas kõri haigeks jääma, tööpäeva lõpuks oli juba üsna kehv olla. Kolmapäeval tekkis kerge nohu juba ja ööl vastu neljapäeva oli kõri nii haige, et öösel oli magamisega tõsiseid raskusi. Eile ilmus juba päris korralik nohu välja ning täna öösel oli ka palavik, nii et tööle ei läinud ja puhkasin ja üritasin end ravida. Väike palavik seni kallal. Hakkab ka köha tekkima, samas nohu nagu taanduks pisut juba. Seetõttu jääb ära ka minu jaoks ülemiste järve jooks, m illest on väga kahju. Aga eelkõige vaja terveks saada ja maraton ära joosta.
Viirused...

20.8.12

Puhkus läbi.

Nii kurb, kui see ka ei ole, tuleb homme taas tööle siirduda ja selleks aastaks on puhkamistega ühel pool. Ega enne aprilli vist enam ei puhka ka, va. riiklikud pühad, mida meie maal muidugi liiga tihti ette ei tule, nagu te kõik ise teate.

Panen siis vahepeal tehtud jooksud ka kirja.

REEDE (17. august 2012)
Teisipäeva hilisõhtul jõudsin Ungarist tagasi ja võtsin veel paar puhkepäeva. Kolmapäeval oli veel üks sünnipäev ja siis jalgpallivaatamine staadionil. Reedel aga sättisin tossud varvaste otsa ja suundusin kodu eest Lillepi pargini ja tagasi, kokku 10,3 kilomeetrit. Jooksin rahulikult ühtlase tempoga. Aega läks 1:01:34 (5:58 kilomeeter). Üle pika aja jooksmas, kuid mingisuguseid vaevusi ega piinu ei olnud õnneks.

LAUPÄEV
Olin tuttavatel Põhja-Eestis külas (Võsu kant) ja enne lõõgastuma asumist käisin väikesel kiiremal jooksul. Vanem poeg saatis rattaga, tal oli kohati päris raske, sest tee "sinna"-suunal tõusis tasakesi kogu aeg, ratas oli võõras, vana käikudeta AIST, pea sarnane nagu endalgi omal ajal:) Ilm oli mõnusalt soe, päike lajatas ja elu tundus ilus. Läbisin 10,1 kilomeetrit. Aega kulus 53:02, keskmine kilomeeter ajaga 5:15, pulss 158.

ESMASPÄEV
Ilusast taasiseseisvumispäeva!
Tähtsa päeva tähistamiseks sidusin paelad kõvasti kinni ja vaatamata tibavale vihmale asusin jooksma suunaga Piritale. Läbi Kadrioru pargi, mööda mereäärt üle Pirita jõe, siis mööda Kloostrimetsa teed Teletorni juurde, kus täna 21 aastat tagasi toimusid olulised sündmused. Siis Pärnamäe kalmistu juurest pööre paremale ja mööda Pärnamäe teed kuni Narva maanteeni välja. Siis päris pikalt mööda seda tänavat, kuni Vana-Kuulini, sealt väike paun mööda Liikurit ja Kuulit ja Valget tänavat pidi mööda Pallastit ja Majakat Tartu maanteeni. Väike paun veel mööda Juhkentali ja Herne ning Vana-Lõuna tänavat ning lõpuks Veerennit ja Liivalaiat pidi koju tagasi. Taaskord 30 kilomeetrit. Aega läks täna 2:54:34, (5:49 kilomeeter), keskmine pulss 153.

- kaalusin 79,2 kg.
Sel aastal joostud 910 kilomeetrit.  

4.8.12

Pausieelne treeningnädal.

TEISIPÄEV
10 km fartlek endale sobivas tempos.
Läksin üle hulga aja taas Harku/Nõmme terviserajale, et seal see kümnekilomeetrine lauge osa läbi joosta. Endomondo'ga ei saanud taaskord üldse läbi, sest ringi pikkuseks mõõtis ta ainult 8,4 km:). Pidevalt kostis kõrvus, kuidas aeg seisab ja taas käime läheb. Tüütus! Seetõttu sain jooksuaegu võtta alles kuskil peale pooleteise kilomeetri läbimist, kilomeetripostide pealt:) Need, mis kirja said, olid järgmised 5:31, 5:10, 6:39 4:35, 5:56, 4:54, 5:21 ja 5:51. Kogu jooks ajaga 56:09, mis teeb keskmiseks kilomeetri läbimise ajaka 5:37. Keskmine pulss 152.

KOLMAPÄEV
11 km, sealhulgas  8X1 minut kiiresti ja 8X30 sekundit kiiresti.
Start kodust Pirita tee suunas läbi Kadrioru pargi. Alguses kilomeeter soojenduseks ja siis minutiline kiire lõik. Siis 3 minutit tavalise tempoga jooksu ja taas kilomeetrine lõik, siis kaks minutit rahulikult ja jälle lõik. Lõikudevahelised "pausid" kestsidki 2 või 3 minutit ja tagasi tulles 30 sekundilisi lõike tehes pidasin vaiksemat tempot 1,5 minutit. Kokku läbisin 10,82 kilomeetrit ajaga 58:49 (5:26 keskmiselt kilomeeter), pulss 156.

NELJAPÄEV
8 km kerget jooksu.
Russalka juurest Pirita rannani ja tagasi mõnusas kerges tempos. Kilomeetrite ajad küll natukene kõikusid, kuid mis seal's ikka:) (5:46, 5:58, 6:21, 6:10, 6:13, 5:40, 5:56, 5:50). Aeg 47:51, 5:58 kilomeetri keskmine läbimisaeg ja keskmine pulss 142.

LAUPÄEV
16 kilomeetrit.
Kuna kohe on tulemas pea kahenädalane paus, siis võtsin ette 30 kilomeetrise otsa. Startisin Rocca Al Mare kooli lähedal asuvast parklast suunaga vabaõhumuuseumi poole. Tibutas kerget vihma. Klapid kõrvas ja R2-s just pajatati vargustest ja öeldi, et autos palun ärge jätke asju vedelema, nii et kellelgi varastamishimu tuleb. Ja siis turgatas, et ma ise vist jätsin just rahakoti tahaistmele. Olin kodust tulles kogu kraami, mis näpus olin, sinna visanud, kileka ja mütsi ja koti joogipudeliga riputasin endale külge, kuid rahakott oli ilmselt seal. Kahe kilomeetri peal see juhtus, siis keerasin tagasi ja jooksin autoni ja oligi rahakott seal. Ei taha mõeldagi, mis oleks juhtuda võinud. Pühapäeva hommikul autoga reisima ju vaja minna. Katkine klaas, varastatud juhiload ja ID-kaart + pangakaardid. Õnneks läks seekord hästi. Suur aitäh, Raadio 2!:) Peale seda vaheejuhtumit oli ka sadu lakanud ja viskasin kileka autosse tagasi, mis oli ka õige tegu. Jooksin siis uuesti Vabaõhumuuseumi poole, sealt Kapten Flindi eest läbi, Haabersti ringini, sealt edasi mööda Paldiski maanteed Sõle tänavale. Seda tänavat pidi lõpuni Kopli tänava ristini välja ja pöörasin Kopli lahe poole mööda Pelguranna tänavat. Stroomi rannast mööda ja mööda kergliiklusteed Rocca Al Mare keskuseni ja sealt väike tiir veel peale Lõuka tänaval ja Vabaõhumuuseumi teel. Trenni kestvus 2:54:10, keskmine aeg ühe kilomeetri kohta 5:48 ja pulss 149. Blogi läheb väikesele l(j)oomingulisele pausile.

- kaal 78,5
Aastane kilometraaž seni 850.