31.10.13

41. BMW BERLIINI MARATON, 28.september 2014!



Herzlichen Glückwunsch! 

Liebe(r) H., 

die Vor-Registrierungsphase ist beendet, die Lostrommel wurde eifrig gerührt und die Gewinner unter 74.707 Bewerbern gezogen. Wir freuen uns Ihnen mitzuteilen, dass Sie für einen Startplatz ausgelost wurden und somit am 41. BMW BERLIN-MARATHON 2014 teilnehmen können! 


Congratulations! 


Dear H., 

The pre-registration phase has come to a close, the lottery wheel has been spun, and the winners from among the 74,707 applications have been randomly chosen. We are delighted to be able to inform you that you were selected to participate in the 41st BMW BERLIN-MARATHON 2014! 



Pilt napsatud interneedusest. 

25.10.13

Vigastus?

Mingi jama jalaga. Vasaku jala pöia pealt on valus miskipärast, kui jalg kõverdub. Eile (kolmapäeval) peale jooksu lõi välja. Imelik värk. Ei väänanud, ei põrutanud, ei midagi. Läbisin 8,12 kilomeetrit. Päris kõva tuul oli, vahepeal tibutas kerget vihma, sooja oli ca +10 kraadi. Aega läks 49:44, kilomeetri aeg ca. 6:07 keskmiselt.

Oktoobri lõpus toimub oluline loosimine - kas on võimalik osaleda 2014 Berliini Maratonil või mitte :) Mõte on hetkel - et osaleda täitsa tahaks.
Kuna eelmisel aastal müüdi kõik kohad kolme tunniga välja, siis sel korral on puhas loto - kõik said end kahe nädala jooksul kirja panna ja siis lihtsalt loositakse.

Algselt oli plaan täna ka jooksma saada aga jalg on valus. Pole mõtet end piinata.

10.10.13

Edasi ülima eesmärgi suunas.


Mis see on? Eks ikka see, et tuleb tuhat kilomeetrit ka sel aastal vähemalt täis saada joostes.

Esmaspäeval läksin kohe peale tööd tiirule - kogunes 7,87 kilomeetrit ja aega läks 50 minutit ja 45 sekundit. Palju pole enam tegelikult jäänudki - 232 kilomeetrit ootab veel ees. Kui igal nädalal keskmiselt vaid 21 kilomeetrit läbida, siis saab kenasti selle numbri kokku. Ilmselt saabki. Samas on veel väike võimalus, et saab rattaga ka veel sõita, aga selliste jahedate ilmadega ei ole nagu seda lusti sadulasse ronida.

- 83,0 kg (millise valemiga saada suusamaratoni ajaks 77 kg peale?)

Kolmapäev: töölt koju, söögitegemine, kõht täis, natuke vedelemist ja kell pool üheksa tänavatele jooksma. Kuna homme on pidulik lindilõikamine (palun minge kõik valima ja ärge kesikuid valige!), siis käisin ja jooksin selle uue Filtri tee lõigu läbi. Edasi mööda Tehnikat Endlani ja sealt tagasi mööda Koidut. Kokku 8,96 kilomeetrit ajaga 55:25 (6:11). Pulsivööd ei pannud, sest see nagunii valetab. Hingamine rahulikult läbi nina. Sadas kerget uduvihma alguses. Jooksukilomeetreid on praegusel hetkel kokku 777 käesoleva aasta peale.

- 83,1 kg

Sellega on ka selle nädala sportimised sporditud. Homme õhtul staadionile vaatama, kuidas Türgiga mäng kulgeb ja laupäeva varahommikul lennukisse, et kaasa elada Eesti jalgpallikoondisele Rumeenias.
VÕITLE, EESTI, VÕITLE !!! :)

7.10.13

2. Tartu Linnamaraton (21,1km).




Laupäeval toimus teine Tartu Linnamaraton. Kui eelmisel aastal võtsin osa 10 kilomeetri jooksust, siis sel korral oli esimest korda kavas ka poolmaratoni distants ja sellest ma osa võtsingi. Kümme kilomeetrit on minu jaoks liiga hoogne ja rütmikas ning maratoni olen ma sel aastal juba jooksnud. Seega oli poolik esimene valik. Saab üsna rahulikult joosta ja ei ole ka liiga pikk ditsants läbimiseks. 
Reede õhtul maandusime Tartusse tuttavate juurde öömajale ja ettevalmistuse hulka kuulusid sellised toredad joogid. Natuke pastat ka, sest ainult vedelast leivast võib väheseks jääda.



Laupäeva hommikul siis starti ja oli vaja lahendada riietumise küsimus. Lõpuks jäid põlvikud, pikad püksid ja pikk särk ning veel vest. Buffi ja kindad jätsin siiski maha. Otsus oli ka õige - kordagi ei olnud ei palav ega ka külm. Vaid esimesel paaril kilomeetril oli sõrmedel jahe.
Jooksma läksin siis plaaniga, et jooksen suhteliselt rahulikult ja hea enesetundega. Stardipaugu kõlades panimegi ajama, natuke oli veel uni silmis, kuid muidu enesetunne hea. Võtsin kõrvale ühele meesterahvale, kelle tempo tundus õige olevat. Kohati pidin natuke end tagasi hoidma, et mitte eest libiseda. Kell näitas esimese kahe kilomeetri ajaks 5:07 mõlemad. No sa siis lasime sama pundiga edasi kuni esimese joogipunktini, kus see tükkideks lagunes ja edaspidi jooksin enam-vähem üksi. Vahel harva mõnele sappa sattudes. Kümne kilomeetri märgi magasin maha, kuid pärast protokollist sain teada, et aeg oli 50:50. Lasin aga samasuguse hooga edasi, joogipunktides haarasin joogi hoo pealt, kallasin pool maha ja siis ülejäänu jõin ära. Tartus on rada ses mõttes "põnev", et rajal on üks trepp, millest vaja üles ronida (Atlantise ees) ja siis 3 kilomeetrit enne lõppu tõus Toomemäele. See viimane on ikka päris raske. Sain seal kirja oma kõige aeglasema kilomeetri - 5:21. Samas oli teistel veel raskem. Ainuüksi selle tõusuga jooksin mööda kaheksast ja ülevalt alla tulles veel umbes sama paljudest sportlastest. Muidugi oli seal palju ka maratoni jooksjaid, kel poole pikem maa selja taga. No ja mis siis sai? Finišis seiskus kell ajaga 1:46:15. Koht 103 kokku 297 lõpetaja hulgas, omas masinaklassis 19 koht.  Kogu distantsi keskmine kilomeetri aeg 5:02. Esimesed kümme kilomeetrit 5:05 keskmise tempoga ja viimased 11,1 kilomeetrit oli tempo keskmiselt 4:59,5. Seega - teine pool kiiremini kui esimene:) Ja seda ilma erilise pingutuseta. Kordagi ei olnud sellist tunnet, et kole raske on. Välja arvatud muidugi Toomemäe tõus, see võttis küll hingeldama tippu jõudes. Aga ka sellest sain ruttu üle.
Selline see poolmaratoni rada oli.
Kokkuvõtlikult võib öelda, et 1:44:59 poolmaratonis on tegelikult sees olemas. Lihtsalt tuleb ta õigel päeval kätte saada. Sel korral ma isegi ei üritanud, sest tahtsin joosta nii, nagu parajasti mugav on:)


Tegin ka väikese ülevaate, mitu korda olen jooksnud poolmaratoni või pikema otsa. Personaalne excel ulatub tagasi aastasse 2002 ja sealt sain üht-teist kätte:

2002: Tartu Jooksumaraton (see on see 23 km pikkune üritus)
2003: Tartu Jooksumaraton
2004: Tartu Jooksumaraton ja trenn koos ühe tuttavaga 30 km (ta valmistus maratoniks)
2005: Tartu Jooksumaraton
2006: Tartu Jooksumaraton
2007: Tartu Jooksumaraton
2008: Tallinna Sügisjooks poolmaraton
2009: Tartu Jooksumaraton
2010: Tartu Jooksumaraton, Keila poolmaraton, trenn 28,5 km, Tallinna Maraton
2011: Tartu Jooksumaraton, trennis 21,2 ja 22,3 km, Keila poolmaraton
2012: trennides 21,6; 26,76; 21,1; 28,8 ja 23,7 km. Rakvere Ööjooks poolmaraton, Riia Maraton, Keila poolmaraton, trennis 30 km ja Tallinna Maraton
2013: Tartu Jooksumaraton, trennis 24,15 km, Stockholmi Maraton, Keila poolmaraton, Tallinna Sügisjooksu poolmaraton ja Tartu Linnamaratoni poolmaraton.

Nii et, kui arvutuspulgad ei valeta, siis vähemalt 33 korda.

3.10.13

Sodikorjamise eri.


Täna oli mahti ja ka vajadust natukene ühte sahtlit koristada ning sealt sai suure hunniku muu sodi kõrvalt korraks päevavalgele kraabitud igasugu sportimisega seotud sodi. Siin need on. Miskipärast olen enamus stardinumbreid ka alles hoidnud. Eks kui ruumipuudus hakkab veel teravamalt pitsitama, siis tuleb need lihtsalt prügikasti tõsta...

Ajapikku kogunenud osalusmedalid.

Stardinumbrid ja diplomid.
Sel nädalal olen kaks korda jooksmas käinud.
Esmaspäeval 5,43 kilomeetrit ajaga 37:52 (6:58), pulss 127.
Neljapäeval 7,84 kilomeetrit ajaga 48:13 (6:09). Pulsikellaga olen tõsiselt pahuksis. Jooksu ajal näitab reeglina jätkuvalt aiateibaid. Niikui pihta hakkad, tõmbab numbrid kohe 160-170 vahele. Ja siis vahel harva näitab selliseid numbreid, nagu tegelikult on, 135-140, vähemalt ma arvan nii. Täna näiteks oli jälle sama jama. Jooksin kogu aeg sama tempoga, rahulikult, läbi nina hingamine. Igavene tüütus.

Homme õhtul sõidan Tartusse ja laupäeval läbin seal pooliku maratoni. Niisama - kilometraaži kogumiseks.