31.12.13

Aasta lõpeb, teine algab.


Ahoi!

On aeg 2013 aasta kokku võtta. Olin laisk ja mugav:) Viimase sörgi tegin 15. detsembril ja peale seda käis ainult üks seanaha vedamine ja otsatu pidutsemine ja prassimine. Jõulud, viisakusvisiidid, sünnipäevad ja muu selline tingel-tangel.

Aasta peale kogunes 871 jooksukilomeetrit. Võrreldes eelmise aasta 1 150 kilomeetriga on seda küll vähe, aga siiski sutsukene rohkem kui 2011 aasta 810 kilomeetrit.

Rattaga sõitsin 1124 kilomeetrit. See on minu kohta ulmeline tulemus, sest eelneval kahel aastal sõitsin ma kahe aasta peale kokku 721 kilomeetrit.

Aga see on ka kõik. Ei suusatanud sentimeetritki. Suplemas käisin kaks korda Peipsi järves. Vesi on minu jaoks liiga külm ja ujumisoskus ka kasine. Basseini ei jõudnud sel aastal kordagi.

Kehakaal 86 kg täna :(


Mis siis järgmisel aastal kavas?
Olen kirjas Tartu suusamaratonil. Hetkeseisuga peaks lootma, et seda ei toimu, sest treeninud pole:) Tahtmine oli see läbida alla viie tunni.

Joosta läbi Berliini maraton ja osaleda Tartu Rattarallil. Järvejooksud ja muu selline tavapärane kraam.

HEAD AASTAVAHETUST!

16.12.13

Nädal 50.


Esmaspäev - jooksin 9,03 kilomeetrit. Temperatuur oli -4, kuid tuult ei olnud, seega täitsa talutav. Lumi oli teed heaks muutnud  - libe enam ei olnud ja sai täitsa rahulikult joosta. Aega läks 59:36 (6:36). Mõned hullud käisid juba suusatamas. Samas Filtri tee uue osa kandis sõitis üks rattur veel eile mööda. Nii et liigutamist igale maitsele.

Teisipäev - lõunal käies tulin 16 korrust jala üles. Ei olnud pooltki nii hull kui ma kartsin:) Rahulikus tempos, ühe astme kaupa, nii et ei ajaks hingeldama ja higistama. Tuleb teinekordki proovida. Õhtul käisin jooksmas, 7,61 kilometrit, vaikne sörk ajaga 51:43 (6:48). Lund sadas kergelt, seega prillid ette, et silmad ka näeks. Tänavad olid heas korras, kergelt lumised, kuid mitte libedad, mis on jooksmiseks kõige olulisem. Naelu ei ole veel alla kruttinud tossudele. Külma oli -1 kraadi. Viisin ka suusad hooldusesse ja sidemete vahetusse. Kohe kui rajad suuska lõhkumata sõidetavad, tuleb rajale tormata. Lisaks soetasin tuulekindlad Crafti aluspüksid, mis on muide toodetud Leedus. Lähipäevil peaks ka elu esimesed suusapüksid saama. Oi seda täiendavat sõidukiirust, mis sellest tuleb!!!

Pekimagu oma kauneimas vormis!


Kolmapäeva õhtul hakkas natukene kurk kriipima ja neljapäeva lõuna ajal kerge nohu tekkima. Õue ei läinud.

Reede - panin end Tartu suusamaratonile kirja. Õhtul helistati ja öeldi, et suusad on valmis.

Laupäev - Käisin suuskadel järel. Ühtedel oli ikkagi unustatud sidemed vahetada, nii et kätte ei saanud. Mitte et neid vaja oleks, lund ju pole. See-eest on aga olemas nüüd suusapüksid. Ilvese ekstraklass, paksem versioon, sest talvel on ju külm meil.

Pühapäev - käisin päeval jalutamas mõne kilomeetri ja õhtul sörkimas. Kogu organismus oli imelik - jalad nagu pakud, pulss tundus kiiresti üles minevat ja iga väike tõus hingeldama ajavat. No paarikümne minuti pärast läks kergemaks. Sörkisin 6,55 kilomeetrit, aega sellele läks 43:15 (6:36). Tänavad olid lund täis, sest pea pool päeva oli sadanud ju. Õhtul keeras vihmale ja soojale.

8.12.13

Õrn liigutamine.


ESMASPÄEV 02.12.2013
Käisin õhtul vaikselt sörkimas. Tiirutasin natuke tänavatel, alguses oli kerge lumesadu, külma oli üks kraad ning maa oli valge ja selle all kohati libe jää. Kokku läbisin 6,3 kilomeetrit ajaga 44:22 (7:03), polegi jupp aega nii aeglaselt lonkinud. Ahjaa, eelmisel reedel läksin töölt jala koju. Ses mõttes, et teen seda ka iga päev, aga seekord läksin jala ka trepist alla, kõik 22 korrust. Järgmisel päeval olid säärelihased valusad:)

KOLMAPÄEV 04.12.2013
Töölt koju, kõht verivorste ja hapukapsaid täis. Siis natukene niisama vedelemist ja õue jooksma. Oi kus oli libe. Asfalt läikis suisa. Ühe korra oleks peaaegu külje ka maha pannud. Pidevalt pidi vaatama, kus natuke lund on, et paremat pidamist saada. Libedamatel kohtadel jooksin mööda suvist haljasala. Kokku jooksin 6,92 kilomeetrit, aega läks 44:06 (6:22 km). Panin toas kenasti pulsivöö ümber ja õue jõudes avastasin, et kell on toas:) Las ta siis oli, Endomondo aitas.

NELJAPÄEV 05.12.2013
Ostsin Sikupilli parklas hõlma alt ühed kasutatud pedaalid oma maanteerattale:) Nüüd hea kihutama hakata. Arvata on, et kiirus muutub oluliselt paremaks nüüd seetõttu.
Õhtul peale tööd kiskusin suusad kotist välja. Visuaalne vaatlus tuvastas, et klassikasuusad uued  koos sidemetega on olemas. Uisusuusad on olemas ja sidemed ka, sealt on vaja vanad maha saada ja uued peale. NIS-plaat, aga enda jõud üle ei käi. Vanadel klassikasuuskadel on vaja sidemed maha võtta ja uued peale osta. tavalised, kruvidega. Seega jääb üle ja annaks mõõduka tasu eest ära kahed SNS sidemed - klassika ja uisu omad (või on ühed kombid?). Siis otsisin välja rattakingad ja keerasin sinna alla klipid. Märtsis hakkan sõitma:)
Peale kogu seda jama läksin õue jooksma, oli taas libe kohati kõnniteedel, aga jäin püsti. Samas naelu alla panna on veel vara. Kilomeetreid kogunes 6,87, aega läks 44:29 (6:29). Ja mis on huvitav asi? Viimased neli jooksu on kõik olnud 44 min ja 6,XX km. Ja kõik on joostud erinevatel ringidel ja erinevates suundades:)

Tahtsin ka pühapäeval jooksma jõuda, aga läks nagu ikka:)

2.12.13

Joostes talvele vastu.

Peale eelmist postitust olen mõnuga lulli löönud. Nohu on vaevanud, ohatis kaunistas pea tervet ülahuult. Ilm on olnud kõvasti alla selle, millega tahaks midagi teha. Pime, külm, tuuline ja märg. Vastik-vastik-vastik!!!

Üleelmisel pühapäeval sain end küll jooksma ja tegin 10,61 kilomeetrit ajaga 1:06:03 (6:14 km). Aga nädala sees ei midagi - igasugune huvi ja viitsimine puudus.

Eile aga sain taas kahenädalase vahega õue detsembri algust tähistama - sörkisin 6,53 kilomeetrit. Ajaliselt 44:29, mis teeb keskmiseks kilomeetri ajaks vaiksed 6:49. Aasta jooksukilometraaž 827.

Mis siis edasi? Üritan end nüüd kokku võtta ja kehakaalu allapoole saada. Esialgu pole see õnnestunud, aga tegelikult pole midagi selleks teinud ka:) Detsember on muidugi suurepärane kuu kaalulangetuseks, arvestades kõiki neid pika laua taga istumisi.

Aga ega nüüd pole muud, kui tuleb see paganama talv ära kannatada. Märtsi keskpaik päästab mind, siis on plaan minna kaheks nädalaks soojale maale ("treeninglaager") ja aprilli alguses tagasi tulles on juba ka siin ehk talutav olla.