9.7.12

31. jooks ümber Pühajärve (2012)

Ega midagi huvitavat kirjutada polegi selle jooksu kohta. Hommikul Tallinnast startides oli sooja +22 ja kohale jõudes oli temperatuur stardiajaks kerkinud +26 kraadini. Finišeerudes +27,5, nii et selline ilus ja soe ilm:) Tahtsin mahtuda 55 minuti sisse,et eelmise aasta tulemusest enda jaoks oluliselt kiirem olla. Siis oli ajaks 58:45 mul.
Kui stardikäsklus antud, siis kulus stardijooneni jõudmiseks tervelt 21 sekundit ja esimese kilomeetri aeg tuli sellele lisaks veel 5:29, nii et algus oli ilmselgelt liiga aeglane. Samas stardinumber oli viimasest grupist, rada alguses kitsas, nii et teha polnud midagi. Järgmised kilomeetrid olid juba oluliselt paremad - teine 4:49, kolmas 4:45, neljas 4:48 ja viies koos joogipunktiga 4:52. Edasi järgmine mäest alla 4:46, siis juba raskem 4:59 ning selle suure tõusuga kilomeeter venis 5:18 peale. Mäe otsas asuvas joogipunktis olin üsna väsinud ja tegin ka kümmekond kõnnisammu seal topsiga õiendades. Ja siis edasi lõpu poole. Soe tegi vist natuke liiga, sest enam ei olnud kuskilt jaksu võtta, et kiirendada. Hing ei olnudki nagu paelaga kaelas, aga jalgades polnud jaksu, et hoogu lisada. Üheksas ja kümnes kilomeeter ajaga 5:10 ja 5:08 ning viimased 700 meetrit 4:00 täspelt. Keskmine pulss 174. Lõpuaeg 54:08, nii et võiks nagu rahul olla. Samas jääb hinge kriipima keskmine kilomeetri aeg 5:03, mis rikub selle aasta ilusa alla 5 minuti rea ära :) Mine võta nüüd kinni, kas süüdi soe ilm või pea kolmenädalane auk treeningutes, aga nii see läks. Väga ei põe ka. Sain 332 resultaadi, aja said kirja 907 lõpetajat, neist viimased muidugi olid kepikõndijad.

Eile käisin tuttavatel külas, istusin aga sadulasse ja väntasin tasakesi Tartu suunal (Tallinn - Kanavere:)). Kokku 36 kilomeetrit, keskmise kiirusega 23,7 km/h. Autoga sõites ei ole nagu midagi aru saada, aga rattaga tundub kuni Jürini väike tõus olevat:) Tuult oli vähe, kuid seegi puhus täpselt vastu. Alguses oli täitsa raske, kuid lõpupoole läks kergemaks. Eriti muidugi ei pingutanud ka, maksimaalne kiirus oli vaid 30,2 ühel hetkel ja keskmine pulss kokku 136 lööki minutis. Kohapeal grillisime kala ja sõime-jõime mõnusalt. Ratas jäigi sinna, sest tagasi tulin auto kõrvalistmel. 


No comments:

Post a Comment