17.2.14

Suur sula.


Ilm on kevadine väljas olnud nädala alguses - lumi suuremalt jaolt ära sulanud ning rohi kohati haljendab. Isegi täiesti kvaliteetseid võilillelehti olen näinud:) Suusatama seega esimestel päevadel ei kippunud. See pole ikka see, kui naased rajalt lirtsuvate sokkidega.

Teisipäeva õhtul aga vedasin üle pika aja jooksutossude pealead kinni ja käisin tegin linna vahel kümnekilomeetrise tiiru. Paganama mõnus oli niimoodi kergelt joosta üle hulga aja. Libisemine oli ideaalne, pidamine samuti. Lisaks sai startida ja finišeerida otse koduukse ees - mida veel tahta? Oma üllatuseks nägin väga paljusid jooksjaid - kokku kümme umbes selle ajaga. Vahel ei näe suvel ka nii palju neid "kolleege". Kokku sai joostud 1 tund ja 5 minutit ning 14 sekundit, keskmine kilomeeter 6:31. Nii imelik, kui see ka ei ole, siis joostes pulsikell endiselt vigurdab. Alguses näitas õiget numbrit nagu, siis järsku viskas 160 kanti ja püsis seal. Kuigi jooksin kogu aeg samas tempos ja hingates läbi nina vaid rahulikult. Ja siis lõpupoole näitas mõne minuti jooksul 144, 154, 161 ja 174 ka vahepeal. Tsirkus kuubis. Suuskadel ometigi lõõtsutan natuke ja keskmine tuleb 150+. Siis eile rahulikult kulgedes ei saanud ju pulss ometi 156 olla. Aga mis seals ikka. Tehnika vastu ei saa ju.

Neljapäeva õhtul sama jama pulsikellaga. Ära tüütab, aga peale 10 minutit loobusin üldse selle vaatamisest. Patareid on uued, vöö on puhas, suusas töötas korralikult. ILmselt on asi selles, et ei higista piisavalt, et vöö niiskena püsiks. pole ju kiiresti jooksnud. Joosta ei olnud nii kerge kui teisipäeval, ilmselt oli õhtusöögist liiga vähe aega mööda läinud. Samas distantsi teine pool oli jälle hea kerge, oleks võinud vabalt samasuguse tiiru veel teha. Sisse jäi seekord ka tõus Maarjamäe memoriaali juurest alt üles Lauluväljaku taha. Selline mõnusalt pikk ja järsk. Kuna teisipäeval oli sõrmedel jahe natukene, siis panin jooksukinnaste asemel paksud suusakindad. Hea on, kui miski ei häiri - külm, hõõrumine, valu vms. Kokku sai joostud 10,1 km, aeg 1:06:42 (6:36).

Laupäeval võtsin veel väheke aega muude toimetuste vahelt, et natuke silgata. 8,91 kilomeetrit tuli kokku, aeg napilt alla tunni 59:55 (6:43). Seega tuli selline kerge jooksunädal. Suusad ilmselt võib ära pakkida selleks talveks. Pole mingit mõtet käia suusatamas suusatamise pärast lihtsalt. Kuigi Pirital ilmselt saaks veel ukerdada kunstlumel.

1 comment:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

    ReplyDelete