17.4.17

Gran Canaria 2017


Ei teagi, kas alustada seda postitust rõõmsa või kurva noodiga? Kas pajatada ülimõnusast puhkusest või kurta selle üle, et see juba ammu läbi on?

Alustada tuleks võib-olla hoopis sellest, et juba eelmise aasta augustis sai lennupiletid soetatud ja siis läks see pikk ootamine lahti. Veebikaamera piilumine, kuu enne väljasõitu temperatuuri jälgimine jms. Põhimõtteliselt aitas see mul talve üle elada, oli midagi, mida ma väga ootasin.

Täna on sellest neli nädalat möödunud, kui sai koju tagasi jõutud ja mul on päris tõsine puhkusejärgne stress. On selline asi üldse olemas? Või on see melanhoolia? Äkki lihtsalt kruvid logisevad?

Mis siis toimus? Käisin muidugi Kanaaridel taas, Gran Canarial, kui täpsem olla. Puhkus 15 päeva, 13 päeva kohapeal, kaks päeva kulus reisimisele. Laevaga üle lahe ja sealt Norwegiani abiga lõunasse.

Kohale jõudsime õhtul kümne paiku ja tegu oli täiesti tavalise ilmaga, pusa peale sellisel kellaajal, nagu ikka. Ja siis järgmisel päeval läks lahti - calima! Tegu on Aafrikast tuleva sooja tuulega, mil Kanaari saarte ilm oluliselt muutub. Kui muidu on seal aasta keskmiste päevaste temperatuuride vahemik kusagil 21 (talvel) - 27 (suvel) vahel, siis calima ajal need reeglid ei kehti, ning ilm on oluliselt soojem. Ei ole imestada, kui kohati 40 kraadi kanti temperatuur tõuseb. See nähtus ei küsivat aastajast, ega omavat ka mingisugust muud seaduspära. Ma ise ei olnud seda varem näinud, ega ka kogenud, aga käes ta oli nüüd. Päevasel ajal oli sooja umbes 30 kraadi (varjus muidugi) ja öösel 23-25. Kui muidu tuleb seal talvisel ajal, mil Eesti inimene seal tavaliselt käib, õhtul pusa peale visata, siis sel korral oli t-särk täiesti piisav ööpäevaringselt. 

Esimesel nädalal püsis päevane temperatuur pidevalt 30 ümber. Julgemad termomeetrid keset küla näitasid maksimaalselt 34 soojakraadi.
Se korral oli ööbimine sätitud kahte kohta, kaheksa ööd ühes pesas ja kuus teises. Ses mõttes oli tore, et ei hakanud ka lähipiirkonnas liiga tüütu, sai erinevaid söögikohti külastatud ja jooksu ning jalutamise rajad ka ei muutunud liiga tüütuks selle aja jooksul.
Sisehoov esimeses kodus.
Tähistasin virtuaalselt kolleegi sünnipäeva.

Vaade teise kodu rõdult.

Ega mul pole selle reisi kohta muud kirjutadagi, kui et oli väga tore, käisin vahel hommikuti sörkimas ja päeval rattaga sõitmas. Kokku ratast 330 kilomeetrit ja jooksu 51,5 kilomeetrit. Ja kui mõnus see kõik oli - soe ilm, päike paistab!
Peale hommikust sörki annab jõudu pannkook.
Pildikesi rattarajalt

Pildikesi rattarajalt
Pildikesi rattarajalt

Pildikesi rattarajalt
Pildikesi rattarajalt
Pildikesi rattarajalt. Mõni päev hiljem käisin ka 536 meetri peal teises kohas.
Sõin palju, igasugu asju. Rüüpasin peale ka. Kõik asjad olid head, tavaline talutoit.
Sardiinid 

Lahtine piirak.
Makaronid hakkliha ja ketšupiga.

Ise tehtud, hästi tehtud!


Merikeel, kanaari kartulid.

Sardiinid, mu arm
Ühel õhtul aga käisime Hispaania meistriliiga mängu vaatamas. Koduklubi alistas endast tugevama. Tore!

La Liga. Las Palmas 1- 0 Villareal.

Kord iga pidu saab otsa. Pillimehel otsa lõppeb laul. Nädal puhatud ja hakkasid peas kummitama muremõtted, et kauaks enam seda pole. Aeg lendab, argipäev terendab. Samuti sai ka calima läbi ning minul õnnestus esimest korda kokku sealkandis veedetud 13 nädala jooksul oma silmaga vihma näha ja katsuda ka:) Öösel sadas ikka nii, et nagu keegi oleks ämbriga alla kallanud. Järgmisel hommikul avanes seline vaade.

Uputab! 99,9% aastast on selle koha peal lihtsalt kuiv kraav.

Haruldane nähe, voolav vesi ja liivavaringud.
Peale vihmast ööd oli vesi mägedes teele ka päris palju kive vedanud, mis olid küll juba äärde ära lükatud.
Öösel kiskus sajuks.
Sel päeval otsustasin alla tagasi minna selle koha pealt, sest märg sile asfalt, maanteeratta olematu mustriga rehv ja tõenäoline kivide teele uhtmine ei tundunud just liiga tore.
Kohe kisub sajuks


Calima.

Nüüd ma siin siis istun, nean seda külma ilma. Ja ei ole mingisugust lootust ka veel, et lähiajal natukenegi paremaks läheks.

Muidu olen pisut sörkimas ka ikka käinud, 271 kilomeetrit sel aastal kokku.

14 comments:

  1. nordvpn-crack-full-versionis really priced quite reasonably. Even when you're on a budget, then it is easily affordable. Certainly, NordVPN now offers the very best value available on the current marketplace,
    new crack

    ReplyDelete
  2. zemana antimalware khokharpc This article is so innovative and well constructed I got lot of information from this post. Keep writing related to the topics on your site.

    ReplyDelete
  3. zoner photo studio x farooqpc Thank you, I’ve recently been searching for information about this subject for a long time and yours is the best I have found out so far.

    ReplyDelete
  4. Thanks for sharing such great information, I highly appreciate your hard-working skills which are quite beneficial for me. 4k-video-downloader-crack

    ReplyDelete
  5. Such great and nice information about software. This site gonna help me a lot in finding and using much software. Kindly make this like of content and update us. Thanks for sharing us Avast Driver Updater Key . Kindly click on here and visit our website and read more

    ReplyDelete
  6. Such great and nice information about software. This site gonna help me a lot in finding and using much software. Kindly make this like of content and update us. Thanks for sharing us Microsoft office 2011 crack Kindly click on here and visit our website and read more

    ReplyDelete
  7. Very well-written information. It will be useful to everyone who uses it, including me.
    Keep up the good work - you can wait to read more posts.
    sam dj crack
    eset internet security serial key crack
    backup4all professional crack
    movavi screen capture studio crack

    ReplyDelete
  8. Oh, God! Wonderful friend article! Thanks. However, I have problems with your RSS feed.
    I don't understand why I can't join. Does anyone have the same problems with RSS? Who knows the answer, could you answer me? Thanks!!
    clamwin antivirus crack
    blumentals rapid php crack
    anymp4 dvd ripper crack
    bittorrent pro crack

    ReplyDelete
  9. This is my first comment here, so I wanted to give it as soon as possible
    Call and say that you really enjoy reading your blog posts. I like the helpful information you provide in your articles.
    I'll tag your blog and come back here often.
    I'm sure I'll learn a lot here! Good luck
    next! Thank you for your wonderful contribution!
    advanced ip scanner crack
    tally erp crack
    beyond compare crack

    ReplyDelete
  10. Here at Karanpccrack, you will get all your favourite software. Our site has a collection of useful software. That will help for your, Visite here and get all your favourite and useful software free.
    YTD Video Downloader Pro Crack

    ReplyDelete
  11. I am very thankful for the effort put on by you, to help us, Thank you so much for the post it is very helpful, keep posting such type of Article.
    Metric Foldersizes Enterprise Crack
    Ableton Live Crack

    ReplyDelete