27.1.14

Ta suusatab siiski!


Eelmisel nädalal oli olukord selline, et kolmapäeval tekkis esimene võimalus minna suuski nühkima metsa vahele. Minu puhul on seda trenniks tegelikult ebamõistlik nimetada, sest ega see kõrvaltvaatajale ei pruugi päris suusatamisena tundudagi. Paganama külm oli igatahes – 15 miinuskraadi. Varustus vaba. Olin enne natuke kiirmääret suusale alla uhanud ja libiseski paremini kui eelmisel korral. Selles osas oli asi parem. Esimesed kolm kilomeetrit olid näpud väga külmad, siis soojenesid üles ja ei olnudki häda nendega. Aga neljandal kilomeetril hakkasid varbad tunda andma ja iga ringiga läks asi ainult hullemaks. Kui algselt oli plaan sõita 11 kilomeetrit, siis peale üheksandat ringi Saku rajal loobusin ja vahetasin suusasaapad talvesaabaste vastu ning  istusin autosse. Teel koju sulasid varbad üles ja oh seda „mõnusat“ valu, mis nad soojenedes tegid. Aga õnneks 5-10 minutiga oli see üle. 9 km, 42:33 (12,8 km/h), pulss 160/181. Ahjaa – „tehnika“ oli sel korral natuke parem, aga vasakule jalale keharaskuse viimine ja pikalt liuglemine on endiselt katastrofaalne. Seetõttu panin ka ühel korral siledal ja laial rajal külje maha.

  
pilt interneeduse seest võetud
Laupäeval võtsin taas pütilauad ja tokid kaenlasse ning tormasin rajale. Sedakorda klassikaliste mõtete ja varustusega. Esiisade kombel seekord jalad varustatud villaste sokkidega, mitte ultramoodsate suusasokkidega. Ja see töötas. Muidugi võis olla ka asi selles, et külma oli sel korral "vaid" -,95'C ja saapad ise on ka paksemad, kuid varbad ei vaevanud, nagu tavaliselt. Ja see on hea tunne. Tegin seepeale kohe kaksteist tiiru ehk tosin kilomeetrit. Aega läks 1:02:51 (11,5 km/h), pulss 140/175 (alguses vist ei läinud käima).

Pühapäeval sama kant ja sarnased sündmused ja samasugused olud. Distantsiks seekord 10 kilomeetrit/ringi. Tiirlesin 54 minutit ja 31 sekundit (11,0 km/h), keskmine pulss 142. Ausalt öeldes ega ma ei näe, et eriti kiiremini sel aastal klassikalises stiilis sõita võiksin ja selline see maratonitempo ka olema saab :) Kilometraaž on juba peaaegu maratonidistantsi lähedane.

No comments:

Post a Comment