9.6.14

43. ümber Harku järve jooks. (6,6 km)


Peale edukat Rattaralli läbimist ootas nädala pärast ees esimene Järvejooksude sarja kuuluv üritus. Et selleks natukenegi valmis olla, käisin kaks korda nädala sees ka kergelt jooksmas (viimati olin jooksnud 21. mail). Teisipäeval tegin 8,4 kilomeetrise otsa, aeg 48:54 (5:49) ja neljapäeval 7,33 kilomeetrit ajaga 42:17 (5:46).

Laupäeva õhtul käisin veel jalgpalli vaatamas. Silmas pidades pühapäevast jooksu, ei tohtinud kesvamärjaga üle doseerida ning ka magama oli minna mõistlik normaalsel ajal. Kõik see ka õnnestus enam-vähem:)

Pühapäeva hommikul ärgates oli kohe minu teravale kõrvale aru saada, et vihma sajab. Ja päris korralikult kallas. Välgud ja paugud ka lisaks. Akna taga näitas termomeeter +13 kraadi. Võtsin ka igaks juhuks pikad riided kaasa, kuid kohale jõudes pool tunnikest enne starti oli temperatuur tõusnud 15 peale ja seega jooksma lühikese rõivaga. Kuna olin sel aastal end esimeste usinate seas kirja pannud, siis ootas seal ees ka sarja särk, millele kinnitasin kohe numbri ja rajal selle headust katsetada kavatsesin. Särk iseenesest on hea, ainult et jälle musta värvi. Päikeselise ilmaga sellega juba jooksma ei lähe. Seekord seda muret muidugi ei olnud, sest starti oodates tibutas vihma ja nii jäi enam-vähem lõpuni tibama.

Mingit erilist eesmärki rajale minnes ei olnud. Arvasin, et eelmise aasta tulemusele 30:27 brutoaeg ja 30:00 netoaeg jään ikka kõvasti alla. Stardikanga alla jõudmine võttis jälle omajagu aega, kui palju, ei tea, sest sel korral netoaegu veel näha ei ole kuskil. Aga eks ta oma 20 sekundit umbes olla võis küll. Selgus, et olin natukene liiga tagant startinud ja alguses ju mööduma ei mahu. Seetõttu tuli esimene kilomeeter päris rahuliku ajaga ja alates teisest sain tempo tõsta oma võimetekohasele tasemele ja hakkasin vaikselt eesolevatest inimestest mööduma. Kuni neljanda kilomeetrini oli täitsa hea ja kerge joosta sellises tempos. Enne viiendat läks natukene raskeks, aga siis tuli taas see kitsas hanerivi koht ja seal sai pisut taastuda. Lõpp oli jälle lihtsam, välja arvatud muidugi liivariba viimased paarsada meetrit enne finišit. See tõmbab ikka jalad muhedalt pehmeks ja hingamise kinni.

Aga finišis ma olin ja tulemuseks 29:58 (4:32),  kohaks 227 kokku 813 lõpetaja hulgas. Seega tuli tulemus suisa eelmise aasta omast parem ja jälle isiklik rekord:) Netoaeg ilmselt oleks jah veel pisut parem olnud.
Pulsinumbrid sedakorda 172/186, nii et ma ikka natukene pingutasin ka.

Kilomeetrite ajad ka juurde: 4:57, 4:16, 4:19, 4:28, 4:44, 4:25 ja 2:50 viimased 600 meetrit.

Nüüd enne 5. juulit ühtegi starti ei ole. Sel päeval siis sarja järgmine jooks, Pühajärvel.

Olgem tublid!

No comments:

Post a Comment