17.11.14

Nagu kala kuival.


Nii võib kirjeldada küll minu esimest kahte treeningut ujulas. Nagu arvata oli, olin seni kõiki asju vees täiesti valesti teinud. Eks see ole seletatav sellega, et seni pole mitte keegi kunagi suunanud, kuidas käsi-jalgu liigutama peaks üldse.
allikas: internet


Teisipäev:
Kokku on grupis (vist) 9 inimest, kellest kaks ei seisa üldse vee peal. Alustatakse ikka päris algusest. Õhk sisse, pea vee alla, õhk välja. Siis sellised harjutused, et kõhuli veepinnal, käed jalad hästi laiali ja kogu keha hästi välja sirutatud. Ime küll, isegi jääbki niimoodi veele hulpima. Ka magedas basseinivees. Seejärel selili sama harjutus, mõningase punnitamise peale jään ka selles asendis lõpuks mõnusalt hulpima. Võlusõna on korralik sirutus igas kehaosas. Siis veepinnal liuglemised seinast jalgadega tõugates, nii kaua kui õhku jätkub. Ka selili. Päris hästi voolab ninast vett sisse:) Ja siis lauaga ujumine, käed ees sirged. Õhk sisse, vee all välja ning kui vajaduse tuleb, siis käid jälle õhku hingamas. Kokku läbime esimese trenniga vaid 300 meetrit. Kuid teoreetilist kasu kui palju!

Neljapäev:
Lähen natuke varem kohale ja teen suures basseinis 200 meetrit "konna". Trennis õpime seekord krooli. Alguses nii, et ühe otsa ujud ainult vasaku käega tõmmates, tagasi paremaga. Teine käsi on kogu aeg ees sirge. Hingamised siis vastavalt käele, erinevalt poolt. Siis selili ujumine, käed sirgelt üle pea ees ja ainult jalgadega liikudas. Lõpuks veel selline põnev harjutus, et oled selili vees ja liigud jalad ees, jalataldadega alla põhja poole surudes. Lõpus hakkab täitsa välja tulema. Kokku sel korral 1200 meetrit, 200 rinnuli, 900 vaba ja 100 selili.

Reedel õhtul jõuan korraks ka jooksma Kadrioru parki.
5,31 kilomeetrit, 31:57 (6:01), keskmine pulss 140 sellise tempoga.  

1 comment: