26.2.12

Suusahooaeg on lõppenud!

Hea on see, et saab lõpetada positiivse noodiga. Suure külma tõttu edasi lükatud Kõrvemaa maraton toimus täna ja võtsin osa ühe ringi, ehk siis 19 kilomeetri sõidust. Stardis olid mõnusad ilmaolud, külma -4'C ja tuisk, mis teede peal sinnapoole sõites kohati oli, sinna metsade vahele ei ulatunud. Ühesõnaga hea suusailm. Eile määrisin suusale kaks kihti parafiini ka alla ja libises päris hästi.
Peale stardisaginat, seekord startisin enam-vähem keskelt, võtsin sappa kahele Eesti Raudtee spordiklubi värvides sõitvale džentelmenile, kellest üks vedas ja teine pidi talle sappa hoidma, nagu jutust selgus. Kuskil kolmanda kilomeetri lõpus ühel suuremal tõusul aga sai selgeks, et tempo on viimase tõttu natuke aeglane ja läksin neist mööda. Edasi kohtusin ühe toreda kursaõega, kellega vahetasime mõned laused ja siis läksin natukene kiirema tempoga edasi. Kohe oli ka esimene joogipunkt, kus jäin seisma ja võtsin ühe topsi jõujooki. Esimese 5 kilomeetri aeg oli 21:30. Mingi aja pärast sattusin gruppi, kus 3-4 härrat ja üks musta-kollase rõivaga tüdruk. Nende tempo sobis väga hästi ja rippusingi neil seal parasiidi kombel sabas, 10 kilomeetri ajaks sain 43:02. Enda jaoks ka üllatavalt kiire, aga sõit ju ka lühike. Vahepeal möödusime pikema maa aeglasematest sõitjatest ja ka lühikese otsa kiiremini alustajatest, kes nüüdseks juba pisut väsinud olid. Teises teeninduspunktis koukisin ka geeli jaki seljataskust välja ja loputasin spordijoogiga alla. 15 kilomeetri aeg oli 1:06:20. Edasi sõitsime ainult selle tüdrukuga koos, sest poisid jäid maha. Tundsin end ikka veel väga hästi. Kõik tõusud sai sõita, kui just keegi kõndija ette ei jäänud ja lõpupoole oli ka parem, sest siis oli rahvast hõredamalt rajal. 700 meetrit enne finišijoont, viimase suurema tõusu lõpul, tuli pika maa esimene mees järgi ja läks mööda, aga teine koht enam järele ei jõudnud, enne sai sõit otsa. Kuulsin, et keegi rootslane võitis pika sõidu. Finišis sain ajaks 1:22:53, mis teeb minu kohta päris rahuldava tempo - 13,8 km/h. Ehk siis ikka kiiremini, kui joostes, tavaliselt ju suusad takistavad edasiliikumist:)
Kulus 1151 kcal ja pulss oli 170/181. Koht protokollis esimese saja lõpetaja seas! No mis sest, et ainult 99 :) Lõpetajaid oli lühikesel rajal 257 täna.
Suunto kella sportlikku aktiivsust näitav number kukkus talvega sügisese 8,0 pealt 2,0 peale. Peaaegu peale iga suusakorda siis kukkus:) Aga sügisel sai ka muidugi tihedamalt liigutatud.
Homme algab sihipärane treening, et läbida vähesema valuga Riia maraton 20 mail.

4 comments:

  1. Mis võistlused enne Riiat plaanis?
    Viljandi järvejooks? Kõrvemaa? Tartu?

    ReplyDelete
  2. Nii on. Tartu küll ainult 10 km ja rahulikult, sest see on vaid nädal enne maratoni. Mingi hull mõte on ka peas, et peaks äkki Tallinna suusamaratonil ka pühapäeval ehk minema ja veel 21 km läbi sõitma. Tuttav rada noh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nüüd on 2 km-i pikem, see ju tundmatu maa :)

      Kle, plaani ka jagad, mille järgi treenid?

      Delete
  3. ah see 2 km ees või taga. plaan on juba ammu siin jagatud.

    ReplyDelete