17.9.12

Tartu Rattamaratoni lühike ots.

Eile toimus järjekordne rattamaraton ning võtsin osa 40 kilomeetri matkasõidust. Kuna rattaga sel aastal sai viimati sõidetud juulikuus ja seda ka maanteerattal, siis ei olnud plaanigi pikka otsa sõita. Saati sai ju nädal varem maratoni joostud. Kolmapäeval käisin küll sadulaga natuke harjumas Nõmme-Harku ringil, kus sai vaikses tempos 29 km vändatud. Ratas sai väga poriseks ja riided ka:) Laupäeval lasin rattale väikese hoolduse teha, käiguvahetust ja pidureid timmitud ning uued kummid alla, kuna vanad olid nii siledad, et nendega poris ei kannatanud üldse sõita. See oli hea otsus, sest sel korral polnud üldse probleemi, ratas seisis kindlalt rajal, käigud vahetusid kenasti ja tehnika toetas 100%. Stardist vaikselt minema ja ega muud kui kergelt vänta, esimesed 10 kilomeetrit sai muidugi sõita sellises tempos, mida eespool pakuti. Mööda eriti ei saanud minna ja ega kiiret polnud ka kuskile. Stardi ajal kummitanud uni hakkas ka ära minema ja poolel maal juba oli hea lust sees ja sai pisut juurde vajutatud. Klõpsasin ka kella vahepeal kinni iga 5 km järel: 17:15; 17:55; 12:11; 14:28; 15:31; 11:38; 12:02 ja 13:00.

Lõpetas 1879 sõitjat, kuigi kohti ei jagata, saab seda ise exceli abiga teha, ning see näitab, et sain 351 koha. Sellega olen küll rahul, saab järgmisel aastal jälle esimesest grupist startida:) Keskmine kiirus tuli 21,1 km/h, pulss 164/181. Osalesin sellel üritusel kümnendat korda. 

Nüüd on nii, e tmingisugust treeningakava pole tükk aega, teen seda, mida tahan ja kuna tahan ja millal aega on. Laupäeval Kõrvemaa Rattamaratoni 18 km distantsi stardis ja pühapäeval ehk Pirita sügisjooks.

2 comments:

  1. Anonymous17/9/12 19:43

    Oled ikka naljamees. Paned TRMl sellise tulemuse ja siis lähed kõrvemaale lastesõitu sõitma...

    ReplyDelete
  2. kus siin see tulemus on?:-) kõrvemaal on nii, et seal tuleb algusest lõpuni lasta nii kiiresti, kui torust tuleb.

    ReplyDelete