24.9.12

Pirita Sügisjooks 2012.

Täna hommikul end tööle võideldes, sest jalutamiseks seda nimetada ei saanud, oli küll hea meel, et jooksu ajal eile, oli võrreldes tänasega, suisa ilus ilm. Kümmekond soojakraadi, kohatine päike ning tuuletu. Lühikese rõiva peale ei kippunud siiski kordagi mõtlemagi. Kohale jõudes selgus, et tuleb soojenduse asemel natuke järjekorras seista, et number kätte saada. Siiski kümne minutiga oli see olemas ja sain ka minutit 7-8 sooja teha ja siis end starti vedada. Mul jääb tihtilugu arusaamatuks, miks lähevad stardikoridorides päris etteotsa inimesed, kes ei kavatsegi kiiresti jooksma hakata. Jah, alla 15-aastastest ma saan veel aru, hasart, enese võimete mittetundmine, üldiste reeglite ja tõekspidamistega mitte kursis olemine. Muidugi mõni neist vudib nii kiiresti, et korra jõuad stardis taldu näha:). Seekord oli aga väga palju inimesi, kellest hulgaliselt tagapool startijaid lihtsalt pidi üritama kitsal ja porisel metsateel mööda saada. Stardiala oli ka piisavalt kitsas, et 10 minutit enne avapauku ettepoole saaks väga palju liikuda. Aga see selleks:) Rada oli sile, kuid porine ja kitsas. Riided olid lõpetades mustemad, kui päev varem Kõrvemaal rattasadulast tulles:) Stardis võtsin end sappa ühele värvikale jooksjale, keda sel aastal olen suutnud pisut edestada, kuid seda pikematel jooksudel. Samas arvasin, et tempo peaks olema kannatatav. Esimesed kaks kilomeetrit läbisime 4:27 ja 4:40 tempoga. Siis tundus, et hoog on sutsu aeglane ja läksin mööda ja oma tempoga edasi. Järgmine kilomeeter 4:33 ja siis üks aeglasem 4:45, sest oli üks viiene punt ees, kellest kuidagi ei õnnestunud mööda saada ja seetõttu olin neil oma 300 meetrit sabas. Samas oli hea kerge sel hetkel joosta. Viies kilomeeter sai läbitud ajaga 4:27 ja viimaseks leidsin veel lisajõudu, sest kell näitas finišis 4:12. Noh kui see polnud lühem kilomeeter!?:) Vähemalt kirjas on igal pool, et 6 kilomeetrit oli ikka distants, ise millegagi üle ei mõõtnud. Kokku lõpuaeg enda kella järgi 27:04, ametlikke tulemusi ja kohti veel ei ole. Panen selle siia hiljem siis kirja. Pulsinumbrid 170/187. Keskmine kilomeeter 4:31. See oleks võinud sekundikese parem olla, siis oleks ma ülirahul olnud. Praegu lihtsalt väga rahul. Kannatas täitsa joosta sellise tempoga peale kahenädalast täielikku jooksupausi ja päev varem enda kohta rattaga kiires-kiires tempos kimamist:). Järgmine jooks 06. oktoobril Tartus - 10 kilomeetrit. Päev peale seda on ka Paide - Türi, mõtlen veel, kas minna seda ka jooksma, lihtsalt läbimise mõttes, sest Tartus tahaks natuke kiirustada ja hooaja parim kümme joosta.

Finišis kella uurimas. Välismaa kraam!

2 comments:

  1. Hei,

    Pirita sügisjooksu aeg on õige, kuid kurvastuseks peame tõdema, et distants jäi jah pisut lühemaks.
    Õige distants oleks olnud 5,92km. Kahjuks võistluseelne öö oma vihmaste "rõõmudega" tegi ka korrektuurid finishikordori asukohta. Algselt pidanuks veel ca. 50m. edasi jooksma, kuid selles kohas oli kell 9.00 ca. 20m/2 suurune ja umbes 10cm. paksune veekiht. Stardi hetkeks oli küll vesi kadunud, kuid kuna hommikul puudus kindlus, et rohkem vihma juurde ei tule otsustasimegi pisut finishit liigutada. Aga rusikareegliga ümardades võin öelda, et rada oli siiski rohkem 6km. poole, kui 5km. ringis. Ja järgmiseks aastaks muudame rada ühte osa (4 ja 5 km. vahel)selliseks et oleks ka 3-4 inimesel võimalik koos joosta. Päris asfaltijooksu me siiski korraldada ei soovi, sest mis sügis see on kui kuiva jalaga metsast väljud. Ikka soppa ja vihma. Ja tore, kui seda "naudivad" sajad inimesed korraga.
    Kohtumiseni Pirita sügisjooksul 2013!
    Erik Vest, jooksu peakorraldaja
    Liikumises on energiat

    ReplyDelete
  2. Ah see 80 meetrit ees või taga:) Peaasi, et oli tore jooks ja koht kindlalt esisajas 320 lõpetaja hulgas:) Kui vähegi võimalik, siis järgmisel aastal jälle.

    ReplyDelete