10.1.12

Suusahooaeg on avatud.

Eile õhtul see siis juhtuski. Käisin Järve terviseredadel suuskadel ukerdamas vaba"tehnikas". Mis tähendas seda, et tehnika oli täiesti vaba, isegi ajuvaba kohati. Algatuseks sain sõita 300 meetrit ja siis läks vasaku jala suusk otsapidi raja ääres pehmesse lumme ja sipsti - põlved ja käed maas kohe:) Esimene kukkumine - tehtud! Ja loomulikult siledal maal, mitte laskumisel, nagu mõni võib ekslikult ja huupi arvata. Eks siis tuli põlved lumest puhtaks rapsida ja edasi astuda. Tegin algatuseks viis ringi, esimese korra kohta vast piisas. Kokku läbisin 11,5 kilomeetrit ja aega kulus selleks 58 minutit ning 35 sekundit. Keskmine kiirus 11,8 km/h ja pulss 159/179. Tuleb öelda, et viimaste aastate valutuim esimene kord. Ilm oli hea (-1 vaid), rahvast oli vähe, suusk libises hästi, rada oli täitsa talutav ja keppide käepidemed ka ei häirinud:) Ainuke asi, mis kohe silma jäi, oli see, et vasak jalg "töötab" hoopis valesti. Paremaga pole muret, aga vasak vajub kuidagi hüppeliigese ja põlve koosmõjul läbi ja suusk hakkab kandi peal tagasi libisema. Jälgisin vahepeal pingsalt, parem jalg jookseb kenasti suusaga samas suunas, vasak veab mingi krõnksu sisse:) Veider. Ringid tulid enam-vähem samas tempos: 11:46; 11:51; 11:57; 11:37; 11:24. Ainuke mure oli see, et viimase ringi ajal hakkasid varbad natuke tundma andma. Jalg ju ei liigu saapas üldse ja veri ei taha vist nii hästi ringi käia, kui vaja. Üks tüdruk jooksis, keset rada (augud kohati taga), klapid peas. Ei kiida heaks.


Eelmise nädala kaks viimast jooksu on ka veel kirja panemata. Neljapäeval käisin Harku metsas ja jooksin seal 15 km raja peal selle 10 km otsa, mis on suusatunnelist siis Harku pool. Aega läks täpselt 1:11:00, kilomeetri aeg 7:06, pulss natuke kõrge, kuid rada oli vastsadanud lume tõttu pehme ja porine ja noh, eks mõned väikesed tõusunukid on ka sees (141/153). Jooksjaid oli imevähe. Nägin ühte, siis veel üks jalutaja ja viis koeratajat...

Teisipäeval (03. jaanuar) jooksin Järvel kaks pikka ja ühe lühikese ringi natuke tempokamalt. Kokku 6,23 kilomeetrit ajaga 37:42. Seega üks kilomeeter 6:03, pulss parajalt kõrge - 155/174.

2 comments:

  1. Kuna ise käin enamasti Harku suusarajal sõitmas ja Järve spordiradades sõidan pigem autoga kaugelt mööda, on rajaseisukord selles metsas hindamata jäänud.

    Saan aru, et seal lükatakse ka suusarajad rajatraktoriga sisse?!
    Kuidas muidu viimasel ajal rajaseisukord olnud ja kas enamasti liigub seal väga palju inimesi või pigem vähem?

    Jõudu ja jaksu uuel hooajal! :)


    http://hellutreenib.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Sattusin ka eile Harkusse suusatama ja peab tõdema, et eile oli seal talve kõige korralikum klassikarada(isegi õhtuks ei olnud seda maha sõidetud).

    Aga aitäh info eest. Lähen kindlasti Järvele ka vaatama, sest väiksem arv suusasõpru rajal on kõva argument! :)

    ReplyDelete