3.2.14

Jaanuar sai läbi!


Jajah - üks kole talvekuu edukalt üle elatud:)

Eelmisel nädalal oli  nädala esimesel poolel ikka nii külm, et isegi ei mõelnud sellele, et peaks välja sportima minema.

Aga nädalavahetuseks oli temperatuur normaliseerunud ning tuli oma lodev keha taas rajale vedada. Nüüdseks oli ka Pirital kunstlume ring valmis saanud ja sinna saigi mindud.

Laupäeval võtsin esmakordselt uued klassikasuusad kaasa ja tegin prooviks 3 ringi (suusasillani ja tagasi). Kokku tuli 10,58 kilomeetrit ajaga 1:01:15 (10,4 km/h), keskmine pulss 150. Libisemist eriti ei olnud, sest öö läbi oli värsket lund sadanud. Pidamist nagu siiski oli.

Pühapäeval tegin senise elu pikima suusatrenni ja ka klassika nagu päev varemgi. Seitse ringi, ehk 24,66 kilomeetrit, aega läks 2:11:53 (11,2 km/h)  ning pulsinumbrid 152/171. Külma oli ca 3 kraadi ning umbes kolmandal-neljandal ringil hakkas vihma tibutama:) See muidugi muutis raja libedaks, kuid ka pidamine hakkas kaduma. Kuigi alguses oli plaan teha 6 ringi, siis lasin ühe veel peale. Libisemine oli esimesel ja viimasel ringil oluliselt erinev. Mäest alla kuni 30 meetrit vist vahe suisa. Jooki kaasas polnud ja algul kartsin, et ehk tekib janu, kuid ei olnud probleeme sellise tempoga kulgedes. Kui suusad alt ära võtsin, siis avastasin, et riided on eespoolt kõik jääs. Sadav vihm oli kõik jäätunud. Samuti olid suusad jääkihiga kaetud. Ja oh seda vahvat kraapimist, mis autoparklas toimus ümberringi:) Hiljem selgus, et lennukidki suunati Helsingisse, kuna maandumisrada oli olnud nagu liuväli.

Aga muidu oli Pirital tore - palju rahvast nagu maratonil:) Noori ja vanu ja igasugu asju sai harjutada. Möödumisi, üle õla vaatamisi, laskumisel pidurdamisi, hoo pealt jäljest välja hüppamist ja raja vahetamist. Laupäeval sõites kuulsin järsku korralikku kõmakat ja arvasin, et see peab avarii olema. Oligi:(. Tagasi tulles oli läbi metsa näha juba päästeauto ja kahe kiirabi vilkureid. Hiljem uudiseid lugedes selgus, et kolm autot oli kokku põrganud ja kaks last ning üks täiskasvanu vigagi saanud. Õnneks mitte midagi rasket ega eluohtlikku.

Jaanuar arvudes:
Kõndimine 74,2 kilomeetrit.
Jooksmine 63,23 kilomeetrit
Suusatamine 60,26 kilomeetrit

Eluskaal täna hommikul 84,8 kg.

kas pole kena tihedus, kui jalutamised hulka arvata?:)


No comments:

Post a Comment