10.2.14

Päike käib kõrgemalt.


Juba on asi parem - tööle tulles ei ole enam kottpime ja ka õhtul kontorist lahkudes ei ole enam selline tunne, nagu oleks kott pähe tõmmatud järsku. Seega on lootus, et ka sel aastal saabub kevade:).

Vahepeal olen natukene suusatanud. Aga tundub, et Tartu suusamaraton jääb ikkagi ära sel aastal. No mis siis ikka, ega looduse vastu ei saa. Kuigi olen kõvasti harjutanud, kui võrrelda seniste suusamaratoni eelsete aegadega.

Esmaspäeval "uisutasin" 10,54 kilomeetrit, ehk siis kolm kunstlume ringi Pirital. Aega läks 50:40 (12,5 km/h), pulsike 152/171.
Teisipäeval sama koht ja varustus, aga neli ringi ehk 14,1 km. 1:08:30 kulus selle distantsi läbimiseks (12,4 km/h), pulsinumbrid seekord 150/170.

Ehk siis kiirust pole ollagi, kuid see-eest on pulss kõrge. Vasaku jala panen ikka väga valesti maha ja tasakaalu pole sel jalal. Hüppeliigese kandist hakkab mingit lihast koormama ja jääb valusaks seetõttu. Tuleb edasi ukerdada, et paremaks läheks. Tulin koguni nii lollile mõttele, et äkki peaks suvel rulluisutamist proovima:) Ilmselgelt tuleks vabastiili suusatamisele kasuks. Ahjaa - mõlemal õhtul oli temperatuur umbes 0 kraadi.

Neljapäeva õhtul oli jälle aega Piritale suunduda, et vabastiili harjutada. Klassikalist pole mõtet enam nühkida, sest suusamaratoni ei tule nagunii sel aastal:) Natuke tuli nagu paremini välja, rada oli ses mõttes parem, et kantis paremini - oli pehmem, kuid seetõttu oli ka libisemine kehvem. Aga oma kolm plaanitud ringikest tegin ära. Kokku läbisin taaskord 10,56 kilomeetrit ajaga 48:14 (13,1 km/h) ja suurem kiirus kajastus ka kohe pulsinumbrites - 157/174. Külma oli -4,5 kraadi ja natuke hakkas jälle varbale. Lai on see lest. Ja saapad tehakse nagu banaanid kõigile. Peab vist ikka järgmisel korral ostma 3 numbrit suuremad. Nii et saab hoo pealt sisse hüpata.

Pühapäeval taas Piritale. Sooja oli pea neli kraadi ja rada pehme ning märg. Sõidu lõpuks olid suisa sokid niisked. Ja märg lumi kogunes suuskadele, nii et need muutusid umbes poole raskemaks kui muidu ning aeg-ajalt tuli suuski vastu maad kõvasti lüüa, et need kergemaks muutuks. Aega pikalt ei olnud, seega tegin oma tavapärased kolm ringi ja koju telekasti ette tagasi:) Et siis 10,53 km ja aega 50:57 (12,4 km/h), pulss 152/175. Rahvast oli seekord vähem. Ehk oli siin süü olümpiamängudel ja kehvemal ilmal.

Seni suuskadel läbitud 141 kilomeetrit, klassikat ja uisku pooleks. Vaid korra, aastal 2010, olen Tartu suusamaratoni eelsel ajal rohkem suusatanud, toona 153 kilomeetrit:) Nii et tegelikult jõuab veel sel nädalal selle numbri ületada. On olnud seni väga intensiivne suusaasta minu jaoks:)

No comments:

Post a Comment