15.6.13

42. ümber Harku järve jooks. (6,6 km)

Joostud. Isiklik rekord. Ma ei tea, kustkohast see tuli niimoodi:) Tõele au andes, see oli mu kolmas Harku järve jooks ka üldse alles. Sel aastal oli distants 200 meetri võrra pikem - kõige kitsam pudelikael oli eemaldatud ja rada viidud eemale elamute vahele.

Neljapäeval panin end kirja koos vanema pojaga (lõpetas kolmveerand tunniga) ja täna hommikul sättisime end stardijoonele. Ilm oli üsna kena ja päikesepaisteline, kuid puhus kohati väga tugev tuul, mis oli otse vastu esimesel ja viimasel poolel kilomeetril.

Kuna stardikoridori sai mindud päris hilja, siis kulus kanga alla ja reaalse ajavõtu alustamiseks 26 sekundit, nagu hiljem selgus. Samuti on esimene kilomeeter jooksmiseks väga kitsas, maksimaalselt kolm inimest mahub kõrvuti liikuma ja möödumine raske. Enda kella järgi kulgesid täna kilomeetrid nii -  5:12; 4:22; 4:19; 4:31; 4:50 (see peenike kitserada, kus tuleb eesjooksjate tempoga leppida ja mööduda ei saa); 4:35 ja viimased 600 meetrit 2:39.

Tulemus lõpuprotokollis 30:26 ja puhas jooksuaeg täpselt pool tundi 30:00:00 (4:33 keskmine kilomeeter). Platseerusin selle ajaga 252. kohale, oma vanuseklassis 57. Aja sai kokku kirja 725 osalejat, neist viimane ots siiski ilmselt kepikõndijad, keda küll väga palju stardi eel ei silmanud. See-eest nägin endale lisaks suisa kahte Stockholmi maratoni värske lõpetajasärgiga tegelast. Pulsinumbrid olid sedakorda sellised - 170/187.

Raske ei olnud, alguses hoidsin isegi natuke tagasi, ilmselt oleks lõpus raskem olnud oluliselt, kui oleks alguse veel kiiremini teinud. Eile kui arvasin, et 4:45 kilomeetri kohta oleks hea aeg, siis tegelikult ei uskunud, et selle välja jooksen. Aga ka vana hobune võib traavivõistlusel mustaks ratsuks osutuda:) Natuke häiris see, et juua ei pakutud. Peale kolmandat kilomeetrit hakkasin seda joogipunkti silmadega otsima, kuid neljandaks loobusin, kuna oli selge, et nii lõpus seda ka ei ole ja enam ei tule. Janu tegelikult ei kummitanudki, lihtsalt harjumus.

- järgmine start on vist Keila poolmaraton 27 juulil.

1 comment: