26.6.13

Jaanid-jaanid ning kokkupõrge tuviga.

Kuna lähenemas oli Jaanipäev, mis pikendas nädalavahetustki ühe päeva võrra, siis oli vajadus ja soov perega sõita sugulaste/mugulaste mere ääres looduskaunis kohas asuvasse suvilasse, seal meeldivalt aega veeta ja lõõgastuda. Et põhitegevus liialt konti ei murraks, võtsin rattagi kaasa, et natukenegi liigutada ja sisseahmitavaid kaloreid kulutada.
Raami paigaldamisega ei saanud siiski ise hakkama, põhjus lihtne, teisel autol ikka teised kinnitused. Õnneks ristitalad jäid ikka samaks ja rattahoidja. Kulu oli üsna väike, kuna vanad õnnestus neile tagasi müüa väikese kahjuga. Esimesel korral on ikka väike värin ka sees, kui ratas katusel ja 110 km/h kiirus, aga püsis väga hästi ja stabiilselt. Hea töö Rootsi firmaltJ
 
Aga laupäeva lõuna paiku sai siis liikvele ja kui kogu kaasavõetud kraam oli lahti pakitud, siis suundusin väikesele rattaringile. Esimesed paar kilomeetrit tuli kruusateel sõita, aga ei olnud hullugi. Kui umbes 5 kilomeetrit oli sõidetud, siis hakkas tibutama. Kuna seda oli ette aimata, olin kileka ka kaasa võtnud ja ajasin selle selga. Ja nagu ka paar nädalat varem, hakkas järsku ikka väga kõvasti ladistama. Sõitsin sellisel, umbes 12 kilomeetri pikkusel ringil ja täpselt sama koha peal, kus sadu algas, see ka lõppesJ Nii et tosin kilomeetrit sai lausvihmas sõidetud. Sussid jälle vett ääreni täis. Algul oli plaan sõita paar ringi, aga kuna nii mõnus oli, siis tegin veel ühe tiiruJ Kokku kogunes 42,78 kilomeetrit, aega läks 1:36:07 ja keskmine kiirus 26,7 km/h. Pulsinumbrid 151/171, kogunes 330 tõusumeetrit.
 
Pühapäeval võtsin ette samuti väikese ringi. Mustoja, Altja, Vergi, Koolimäe, Võsu, Koljaku, Sagadi, Vihula, Mustoja. Ilm oli huvitavJ Alustades oli päike väljas ja hea soe, Verki jõudes aga hakkas külm ja üsna paks udu merelt peale tulema, terve rannikuäär oli justkui vines ja ikka päris jahe oli õhk. Viis kilomeetrit sisemaa poole oli temperatuur pea viis kraadi kõrgem ja päike säras. Loodus on imeline. Kokku tuli 41,13 kilomeetrit, keskmise hooga 26,6 km/h. Aega läks 1:32:46, pulss 145-166.
 
Eile läksin veel peale tööd rattaga väikesele ringile. Kui pealinna tänavad on autole ohtlikud, siis samasugused on kergliiklusteed. Rohkem kui pooled maha- ja pealesõidud on äärekivid, mis tähendab, et peab kogu aeg esimest ja tagumist otsa tõstma. Hea küll, ma saan aru, et see on ehk ka natuke turvalisuse kaalutlusel (kui on?), aga see on rattale päris valus, kui kogu aeg äärekive mööda tallata... Tegin sellise Tehnika, Sõle, Paldiski maantee, Vabaõhumuuseumi tee, Ehitajate tee, Tammsaare tee, Järvevana tee ringi. Sõle uulitsal juhtus kohutav avarii, põrkasin tuviga kokku. Õigemini küll esiratas ja tuvi saba või tiib. Paar sulge lendas, õnneks kiirus polnud suur ja tuvi lendas laperdamata minema, ehk ei jäänud püsivaid kahjustusi. Järvevanal nühkisid spartaklased rullsuuskadega. ÕudneJ Kokku tuli see tiir 32 kilomeetrit. Pulsinumbrid 127/159. Täitus sõidu käigus 600 kilomeetrit rattasadulas sel aastal.
 
Ahjaa, hommikut alustasin eile töötervishoiu arsti juures käies. Vererõhk nagu õpikust 110/70, kõik asjad heas korras, välja arvatud 5-6 kilo ülekaalu, mis ei tulnud loomulikult jälle üllatusena...
 

No comments:

Post a Comment