25.7.14

Treenime-treenime, päevi puhkuseni veerime.


Teisipäev, 22. juuli - Kava nägi ette 10 kilomeetrit fartlekki maastikul. Fartlek on rootsi keeles väidetavalt tempoga mängimine, mina tegin seda maavillaselt, ehk siis iga kilomeetri lihtsalt erineva tempoga joostes. Maastikku oli keeruline leida, polnud autot täna, et sõita Piritale või Järvele. Seetõtu tuli leppida Kadrioru pargi ja Lauluväljaku kandiga ning mereäärse promenaadiga. Ilm oli ilus +23'C, päikesepaiste. Startisin õhtul peale tööd, enne muidugi tuuri etapilõppu ära vaadates. Nibali kindlustas juhtpositsiooni, Kangert oli ka kenasti pildil kuni viimase tõusu lõpuotsani. Lõpulaskumine oli selline, et diivanil lebades ajas endalgi pulsi üles ja adrenaliini möllama. Kes korragi kasvõi kümmekond kilomeetrit mäest laskunud, teab ilmselt, millest jutt käib:) Aga kokku läbisin siis 10,38 kilomeetrit, ajaga 56:05 (5:24). Pulss küllaltki kõrge keskmiselt - 157. Võib ka olla natuke vale. Kell ikka viskab villast. Ja kilomeetrite ajad ka: 6:02 ; 5:55; 4:23; 5:57; 6:02; 4:09; 6:04; 4:04; 6:13; 5:21; ja lõpuots 1:54. Ujee. Mina ja 4: 09 ja 4:04? :) Kusjuures ei pannud üldse viimast välja. Tundub, et kaugel pole aeg, kui lasengi ühe kilomeetri alla nelja minuti. Pole seda oma paarkümmend aastat teinud. Olgem ootel.



Kolmapäev, 23. juuli.
Oo jaa. Sooja oli 28 kraadi, päike. Parim ilm mäkke lõikude jooksmiseks:) Kodust sörgiga minema, jälle Lasnamäe alla, kus mööda Lubja tänavat üles oli vaja joosta 10 X 40 sekundit kiiresti mäkke. Päev varasemast jooksud olid jalad sutsu pehmed ja tuimad. Seega lisaks ilmale veel üks segav asjaolu. Lõigud tehtud, siis sörgiga koju tagasi. Kokku läbisin 5,68 kilomeetrit ajaga 39:04 (6:53). Ei olnud pooltki nii hull, kui ma arvasin.

Neljapäevane trenn jäi vahele "tervislikel" põhjustel. Võib-olla lähen homme hommikul kergele sörgile. Pühapäeval peaks tegema tiiru ümber Saadjärve. Järvejooksude sarjas on ju hulk inimesi kirjas. Natuke hirm on selle 30+ ilma ees, mida lubab. Ei ole just liiga hea ja tervislik jooksuilm.

Ja ees on ootamas viimane töönädal enne puhkust.

No comments:

Post a Comment