7.9.14

Kolm nädalat Berliini maratonini.


Aeg on kiirelt kadunud - trenni loomulikult pole saanud teha nii nagu oleks tahnud või oleks vaja. Aga pole hullu. Lähen ju vaid läbima ja maratoni koguma ning eeldan, et saab finišeerida võimalikult väheste vaevustega.

Esmaspäev - 01. september. Lastel siis uus kooliaasta algas. Ise tegin rahulikumalt, õhtul 132 keskmise pulsiga 8,59 kilomeetrit (6:23 keskmine). Kodus mööda mereäärt ajama, Maarjamäel memoriaali juurest üles Lasnamäele, sealt edasi Valget tänavat pidi Pallastini, Lubjast alla ja Vilmsit pidi koju. Oli hea ja kerge sörk.

Kolmapäev - 03. september. Õhtul natukene kiirem jooks algusega kell 21:00. Kadriorust läbi Lauluväljaku Lillepi pargini ja mööda mere äärt koju tagasi. Kokku 8,08 kilomeetrit, närvide rahustuseks. 5:25 keskmine kilomeeter. Enda huvides tuleb kirja panna, et kordagi selle jooksu kestel ei olnud vaja õhku ahmida, vaid kogu hingamistegevus käis rahulikult läbi nina. Pulssi ei tea. Olen ka selle aparaadiga pool ajast tülis umbes.

Neljapäev - 04. september. Kava nägi ette jooksmist  kuue minuti tempos. Kohe töölt tulles jooksuriided selga ja minek. Ahjaa, ilm oli ilus, suisa +19 kraadi. Seetõttu sai üle mitme trenni taaskord lühikeste riietega minna. Mööda kergliiklusteed jälle Pirita suunal minema. Seekord natuke kaugemale, rannahoonestki mööda. Kuue kilomeetri peal ületasin tee ja jooksin teiselt poolt tagasi läbi Kadrioru pargi. Kokku kogunes 12,08 kilomeetrit ajaga 1:12:09 (5:58). Seega igati õigesse auku läks tempo. Keskmine pulss 143.

Laupäev - 06. september. Pidanuks jooksma plaanipärased 32 kilomeetrit, aga otsutsasin, et hüppan natuke lati alt läbi. Sellel oli mitmeid põhjuseid. Esiteks, on olulise stardini vaid kolm nädalat jäänud ja igaks juhuks hoidsin natuke tagasi. Vaevalt, et tulemus seetõttu kannatab. Teiseks on nädala pärast SEB Tallinna poolmaraton, seega on kohe-kohe 21,1 kilomeetrit jälle ees ootamas läbimist. Kolmandaks lapse sünnipäeva tähistamine ja selleks ettevalmistumine. Ja ega ma siis ei käinud suure kaarega lati alt:) Läbisin siiski 25,67 kilomeetrit, ajaga 2:31:26 (5:54). Keskmine pulss 148. Teekond kulges Kadriorust Piritale, siis Kloostrimetsa, Iru, Priisle, Kuristiku, Ülemiste, Sikupilli ja lõpus Kadriorgu tagasi. Nii et päris sile maa ei olnud, mitu tõusu moodi tõusu oli ikka ka see. Täitsa hea oli joosta, ilm oli ilus (+18'C) ja vaevuseid ei esinenud. Hingeldama ka ei ajanud.

Nädala pärast siis poolik ootab jooksmist. Kiirustama ei hakka, läbin trennina, umbes kahe tunniga.

2 comments:

  1. see laupäevane pirita-lasnamäe ring tudub päris mõnus, kuigi koselt lasnamäele üles on ikka üsna karm tõus.

    ReplyDelete