15.9.14

SEB Tallinna Maraton (poolmaraton).


Esmaspäeval oli tore jalgpallipäev. Lisaks sellele, et toimus koondise kodumäng, sai enne mängu šašlõkki süüa ja õlut juua, päädis see kõik ka võiduga. Sloveenia koondis alistati hilisest väravast. Väga ilus algus valikturniirile, järgmine mäng siis võõrsil Leeduga.

Teisipäeval tuli madala pulsiga (ca 130) teha 6 kilomeetrit. Töölt koju minnes oli täiesti korralik paduvihm, aga peale kaheksat välja minnes oli sadu lakanud ja sain Kadrioru pargis oma tiirukesed ära teha. Loll linnavalitsus, eesotsas idioodist linnapeaga, oli pargi täis pannud kolemärke, mis ärgitavad inimesi jooma. Et nad kooleks. Kokku tuli 6,26 kilomeetrit, aega läks selleks 41,56 (6:42).

Kolmapäeval jooksin õhtul 10,06 kilomeetrit ajaga 59:53 (5:57). Eks ikka kodust Surfiklubini ja tagasi mööda mereäärset promenaadi.

No ja oligi käes pühapäev. Ärgates vaatasin kella ja selgus, et umbes kümne minuti pärast on võimalus esimesi maratonijooksjaid aknalt jälgida. Seda ma tegingi - vaatasin kohe terve rivi ära, algusest lõpuni. Siis vahepeal asjatasin niisama ja seejärel kaesin ära ka teise ringi alguse, kui liidrid mööda jooksid. On aga hoog neil päris jooksjail ikka sees. Imetlusväärne. Ja ega siis polnudki muud, kui seadsin sammud Vabaduse väljaku poole. Üleriided pakihoidu ja starti ootama.

Ilm oli mõnus, parajalt soe ja tuulevaikne. Kuna oli plaan läbida poolmaraton mõõdukas tempos ja trenni eest, siis hoidsin tempot 5:30-5:40 kanti. Kümne kilomeetri aeg tuli 57:10 (5:43), sealt aga tuleb tegelikult maha arvestada stardijooneni jõudmise aeg (53 sekundit on lõpuaeg protokollis ja kiibiaja vahe) Tempo tundus tegelikult kole aeglane, seetõttu võtsin tagasipöördest alates natukene kiirema tempo. Seega sai teine pool läbitud natuke kiiremini (10 km võrreldes tõusin 180 kohta etepoole), aeg kiibi järgi finišis 1:54:52 (ja kokku keskmine kilomeeter 5:26,6). Koht 1110, lõpetajaid 2671.

Oli tore trenn. Väga kerge oli sellises tempos läbida, teise ringi oleks võinud küll peale teha kohe. Kordagi ei avanud suud hingamiseks, eks see näitab, et tempo oli madal. Peale koti kätte saamist sörkisin veel kojugi (2,14 km, 6:07) ja möödusin selle käigus tuhandest 10 km jalutajastki:)


2 comments:

  1. Heia!See sinu suu kinni jooksmine on müstika. Mul avaneb suu juba 130 pulsiga, ei suuda üldse ainult nina kaudu hingata..nina on pidevalt kinni ka. Ütleme nii, et ventilatsioon on puudulik. :p

    ReplyDelete
  2. no mul on see piir kuskil 150 kandis umbes. siis on vaja ahmima hakata ka :) aga nina kinnisusest rääkides, siis olen kah krooniline nohik ja iga kilomeetri-paari tagant peab nuuskama.

    ReplyDelete