18.3.13

Plirts-plärts, käes on märts???

Päeval küll sulatab, kuid öösel on külm nagu südatalvel. Kaua võib?
Panen vahepealsed tegevused ka kirja.

Neljapäev 14.03.2013

Õhtul peale töölt naasmist üks banaan kerre ja sörkima. Suund Kadrioru parki ja seal tiirutasin niisama mööda erinevaid pargiteid. Kokku tuli 7,45 kilomeetrit, aeg 49:33 (6:39). Tuult ei olnud ja temperatuur oli ka talutav (-5'C). Natuke probleeme tekitab maapind. 5% on lausjää, 80% on väga mõnus lume ja jää segu, kus on naelatossuga väga hea joosta ning ülejäänud on puhas asfalt, kus ei ole nendega hea joosta, sest klõbisevad ja rõhuvad talda altpoolt naelad. Aga üldiselt talutav veel.

Kaalu olen nädalaga 1,5 kg alla saanud.

Laupäev 16.03.2013
Kerge jooks Kadriorgu ja seal natukene pargis tiirutamist. Kokku 5,65 kilomeetrit ajaga 36:45 (6:30). Naelad all.

Pühapäev 17.03.2013
Esmakordselt ajasin end välja pikemale jooksuotsale. Plaan oli kaks tundi täis teha, kilometraažile rõhku ei pannud. Alguses mööda Tartu maanteed linnast välja, siis peale lennujaama parempööre ja mööda Vana-Tartu maanteed Peetri külani ning läbi selle tagasi Tartu maanteele. Sealt mööda Järvevanat kuni raudtee ülesõiduni ja siis mööda Suitsu, Auru ja sellelaadsete tänavate koju tagasi. Kokku läbisin 18,65 kilomeetrit, aega läks 2:02:07 (6:33 kilomeeter keskmiselt). Algus oli raske, jalad nagu pakud, hingamine kinni. Aga kuskil poole tunniga läks paremaks. Lõpus viimased 15 minutit olid ka üsna sellised väsitavad, aga ei midagi hullu. Jooksin talvesussiga, aga naelad olid alt ära keeratud. Mõned kohad olid libedad, aga täiesti talutav. Selle aasta senine jooksukilometraaž kokku 96 km.

Maratonikava mängin ringi. Kasutan samalaadset lähenemist kui eelmisel aastal Riia ja Tallinna jaoks. Aega 11 nädalat veel :)

4 comments:

  1. Anonymous19/3/13 10:54

    Kuna osaliselt numbrid meil kattuvad, siis ... Isiklikuks võrdluseks küsin, et mis see pulss selliste aegade ja kilomeetrite juures on?

    Ette tänades
    Kadri

    ReplyDelete
  2. Hea küsimus:) Pulsivööl on patarei tühjavõitu, nagu kell viimastel aegadel pidevalt meelde tuletab ja vahepeal näitab seetõttu aiateibaid. Aga selle viimase pikema jooksu pulss jäi keskmiselt umbes 148 - 150 vahele ilmselt. Peabki end patareid ostma sättima lähipäevil.

    ReplyDelete
  3. Anonymous20/3/13 09:35

    Selge. Aitäh! Pikaks otsaks on see pulss natuke kõrge äkki? Pulsinumbrid on muidugi idividuaalsed, aga ma olen minuni kostvatest ja lugemiskõlbulikest "targutustest" arusaanud, et pikaotsa pulsivahemik võiks seal 70-75% kanti jääda. Aga ma loen Su blogi edasi ja jälgin, mis sinuga siis nüüd kah juhtub - anna ikka siin teada siis ;) Edu!

    PS Foto rubriigis 'About Me (You)' on hästi valitud - 5 tubrikut! :)

    Tervitades
    Kadri

    ReplyDelete
  4. Ma ei oska selle pulsi koha pealt kaasa rääkida. Kui ma 130 pulsiga jookseks, siis oleks kilomeetri aeg napilt alla 8 minuti:)

    ReplyDelete