26.3.12

1/3 tehtud!

Esimesed neli nädalat on kava järgi joostud ning seega veel kaheksa ees. Tuleks tegelikult juba Riiga mingi öömaja otsida, et maratonieelsel ööl saaks rahulikult pikutada. Hirmutab ulmeliselt varajane stardiaeg - 08:30! Miks? See tähendab vist seda, et tuleb hakata nädalavahetuse pikki jookse tegema ka enne kukke ja koitu ning harjutama varajast magamaminekut ja tõusmist. Seni on mul must vöö mitte enne südaööd uinumises ja ärkamiseses mitte enne kella kaheksat hommikul. Hoopis teine rütm noh.

Aga eelmise nädala viimased jooksud ka kirja.
Neljapäeval  oli asja Kakumäe kanti ja parkisin end lukustatud Kapten Flinti ette ning asusin ringile.Kava nägi ette 40 minutit tempojooksu. Alustasin kohe päris kiiresti (enda kohta muidugi:)) nii et pulss oli punases, 164 keskmine kokku. Aga mul on kuri kahtlus, et midagi läks selle jooksu mõõtmisega Endomondol ja telefonil ja GPS-ul sassi, sest kokku mõõdeti läbitud vahemaaks 8,59 kilomeetrit, mis teeks keskmise kilomeetri ajaks ulmelised 4:39. Hästi ei tahaks uskuda. Alla viie minuti võis olla küll enesetunde järgi, aga nii palju. Kahtlane. Samas rada on ilusasti maha joonistunud ja nii. Mitte et seal olulist vahet oleks. Trenn on trenn.

Reedel jälle madala pulsiga jooks 30 minutit. Kilomeetreid kogunes 4,78, aega läks 16 sekundit üle plaanitu ja pulsi sain natuke kõrgema ka, 132 nimelt. Keskmine kilomeetri aeg 6:20.

Laupäeval oli menüüs 16 kuni 19 kilomeetrit. Seekord läks nii, et tuli napilt miinimum täis, aga ei ole hullu. Kokku läbisin 16,63 kilomeetrit, ajaga 1:43:08, kilomeetri aeg 6:12 ning keskmine pulss 144. Läbi Kadrioru suundusin mööda Pirita teed Maarjamäele, siis mööda Kase tänavat selle lõpuni välja, Purde tänavalt Kose teele ja mööda Pirita tee mereäärset riba koju tagasi. See viimane mereäärne lõik oligi jooksu ebameeldivaim. Ilm oli juba kergele vihmale kiskunud ja tuul oli vastu. Nendel kilomeetritel oleks võinud mingi vest veel peal olla, külm küll otseselt ei hakanud, tempot ka ei tahtnud tõsta, sest tuul tegi sea natukene nagunii.

Kokku nelja nädalaga joostud 153 kilomeetrit. Esimene pikk jooks asendus suusatamisega.

No comments:

Post a Comment