18.3.12

Kolmas nädal.

Kolm nädalat on kavajärgset treeningut Riia maratoniks tehtud, üheksa veel minna:) Nagu ütleb vanasõna - koera koon on juba niiske...

Esmaspäeval oli kavas lõigud 8 X 400 meetrit, ajalise eesmärgiga 2:00 igaüks. Tallinna Spordihall oli jälle toimumiskoht. Kõigepealt 400 soojenduseks ja siis natuke kiiremad ringid. Ajad tulid päris täpsed, 1:58 kiireim ja 2:00 aeglaseim. Täpisteadus peaaegu. Lõppu veel 800 meetrit lõdvestuseks, kokku läbitud distants seega 4,4 kilomeetrit ning kestvus ajaliselt 24:56, keskmine kilomeetri läbimise aeg 5:40, mis sisaldab ka soojendust/jahutust. Peale seda natukene jõusaalis liigutamist. Kell oli siis juba pool kümme ja ainuke rassija seal, mina ei rassinud, peale minu veel, meie tuntud tiitlitega kettamees.

Teisipäeval taas tavapärane madala pulsiga taastav sörkjooks, et luud/liigesed jooksusammuga harjuks. Sel nädalal siis oli eesmärk joosta 40 minutit. Läks 32 sekundit kauem, läbitud distants 5,68 kilomeetrit ja aeg keskmiselt ühe kilomeetri läbimiseks 7:08, keskmine pulss 129.

Kolmapäev pidi puhkepäev olema, kuid kuna neljapäeva õhtuks oli juba planeeritud muid tegevusi aegsasti ette, siis tegin päevadega vahetuse ja läksin jooksma. Kava ütles, et 40 minutit tempojooksu tuleb teha. Läksin Stroomi ranna kanti ja startisin suunaga Rocca Al Mare suunas. Minnes oli tuul täitsa vahvalt vastu kohati ja teisest kolmanda kilomeetrini ka väike tõus. Plaan oli hoida tempot 5:20 peal, aga alguses tuli 5:10 ja siis tundus, et sellise hooga saab joosta küll ja lasin aga edasi. Rocca kooli eest edasi oli aga see tee väga kehvake, jäine ja lumine. Aga kannatas ikka joosta, kuigi pidi hoolsalt vaatama, kuhu ja kuidas jalg maha panna. Vabaõhumuuseumi ees parklas sai 20 minutit täis ja keerasin tagasi. Siis oli juba tuul tagant ja mäest alla on ikka kergem joosta. Kokku näitas maamõõtja läbitud distantsiks 40 minutiga 7,88 kilomeetrit, mis teeb kilomeetri ajaks 5:05. See polegi väga paha. Keskmine pulss 167.

Reedel taas 40 minutit sörki koduukse eest alustades ja sealsamas lõpetades. 5,95 kilomeetrit ja kilomeetri aeg seega 6:43. Pulss 130.

Täna oli jälle pikk jooks plaanis. Tiir oli lühidalt selline: Filtri tee, Tammsaare tee, Paldiski mnt, Kolde pst, Tehnika tn. Kokku sai joostud 24 kilomeetrit ja aega läks selleks 2:29:21. Pulss 147, kilomeetri aeg keskmiselt 6:13. Vasaku jala kanna juures teeb midagi väheke valu, ehk läheb üle:) Kaal oli peale jooksu 81,4 kilogrammi. Maratoni ajaks sooviks selle numbri 77 peale saada. Vaatab, mis saab.

3 comments:

  1. Anonymous18/3/12 21:38

    Kas tõesti pika otsa järel kohe lõigud?

    ReplyDelete
  2. jah, tõesti on:) katsuge üle saada :)
    kui teil muidugi on ette näidata mingid treeneripaberid või lõpetatu kehakultuuri erialad või muud põhjendused, siis kuulaks huviga :)

    ReplyDelete