10.3.12

Nädal kaks.

ESMASPÄEV:
Esmaspäev on "lõikude" päev. Kava nägi ette 3X1600 meetrit. Käisin taas hallis jooksmas, nagu ka nädal tagasi. Tegin soojenduseks 600 meetrit sörki ajaga 5:20 ja siis 1600 meetrit aegadega 8:42, 8:28 ja 8:33. Iga jooksu vahel 3 minutit pausi taastumiseks. Eesmärk oli ajad 8:40 kanti saada ja läks päris hästi. Peale seda veel 600 meetrit sörki ajaga 4:57. Keskmine pulss 150 ja kokku siis 6 kilomeetrit ning keskmine kiirus 6:00 kilomeetri kohta, koos soojenduse ja lõdvestusega.

TEISIPÄEV:
Teisipäev ja reede on lühikeste taastavate sörkide päralt, pulss 130 ja sel nädalal 30 minutit vaid ajaline eesmärk. Läbitud distants 4,26km, aega läks 30:58, kilomeetri aeg 7:16.

NELJAPÄEV:

Plaanis oli 5 kilomeetrit plaanitava maratoni tempoga või kiiremini natuke ja seejärel 6 X 2 minutit, mille vahel 2 minutilised pausid. Trenn toimus Pirita teel, mereäärsel terviserajal. Russalka lähedalt parklast rajale ja suund Pirita poole, poolel maal keerasin tagasi. 5 kilomeetri läbimiseks läks 25:50, mis teeb kilomeetri ajaks 5:09. Pulss keskmiselt 161. Kerge just ei olnud:) Siis paar minutit hingeldamist ja kaheminutiliste lõikude kord. Üks suund Pirita poole, seal sama pikk puhkus ja tagasi. Kokku tuli distantsiks 2,68 kilomeetrit aga keskmine tempo oli natuke vist liiga kõrge - 4:25 keskmiselt. Oli üsna raske trenn.


REEDE:
Jälle 130 pulsiga sörk, distants 4,31 kilomeetrit, kestus 30:28, kilomeetri aeg 7:04 keskmiselt.

LAUPÄEV:
Tänane kava, nagu igal järgneval nädalavahetusel, sisaldas pikka jooksu. Vahemikus 19-22 kilomeetrit seekord. Tegin siis peas plaani, et teen poolmaratoni kohe algatuseks ära:) Alustasin koduukse eest ja käisin Pirita teel,  Tuukri, Ahtri ja Telliskivi tänaval, Kolde puiesteel, Paldiski maanteel, Tehnika tänaval ja Filtri teel. Selline kena ring kohe, tänavad olid enam-vähem, paar üksikut kohta olid libedad, muidu täitsa joostav. Umbes +3 kraadi ja sadas kerget udu. Natuke hakkas umbes tunni peal vasaku jala väike varvas valu tegema ja sinna alla tekkis pisike vill. Ei kandnud kahjuks spetsiaalseid jooksusokke, mida peaks alati tegema pikema jooksu ajal ja nende talviste tossudega polnud ka nii pikka maad varem läbinud. Kokku kulus trennile täna aega 2:22:15. Pulss oli keskmiselt 148 ja kilomeetri aeg 6:44. Joogipudel oli kaasas ja sealt rüüpasin alguses iga veerand tunni, hiljem lõpu poole ka 10 minuti tagant. Kaks batooni oli ka kaasas, kuid kõht tühjaks ei läinud õnneks. Ei olnud midagi rasket, nagu ikka on raske see peas ja enne seda, kui oled toast end välja ajanud.

Nädalas läbitud distants kokku 43,3 kilomeetrit.

MUUSIKA:
Ammu olen tahtnud kirjutada, milline muusika kõrvus kajab, kui jooksen:) Viimased 4-5 kuud pole mp3-mängijas artiste vahetanud ja sellised need siis on, tähestiku järjekorras. Audioslave, Biffy Clyro, Black Label Society, Depeche Mode, Eels, Exodus, Kasabian, Kurjam, Mastodon, Metallica, Muse, Nine Inch Nails, OffspringOnu Bella, Placebo, Prodigy, Regatt, System of A Down, Triggerfinger ja Volbeat. Mulle meedlivad need kõik ja soovitan teilgi kuulata! Aga lähiajal peab ikkagi uuenduse tegema, rutiin tapab.


3 comments:

  1. Mõned muusikalised soovitused :)
    http://www.youtube.com/watch?v=Idt_J7pkhIA
    http://www.youtube.com/watch?v=DSf09wHlRHA&feature=share
    http://www.youtube.com/watch?v=0OxmRQKr65M&feature=related

    Aga nende esmaspäevaste kiirenduste osas olen jätkuvalt natukene kahtlev. Noh ma oleks need kusagil 5ndast nädalast alles sisse toonud :) (uhh, sain ära öeldud :))

    ReplyDelete
  2. Anonymous11/3/12 11:13

    Mis sa 31. märts Otepää-Tartu maratoniga koos toimuvast poolmaratonist arvad? Seal muidugi osavõtjaid vähe, transport finišist starti "võib-olla" (nii vastas mulle korraldaja e-mailiga) ja joogipunkte kah väga kaootiliselt. Ma plaanin minna ja endale saateauto kaasa orgunnida, siis saab ilusasti starti kohale ja regulaarselt juua kah. Olle

    ReplyDelete
  3. Sel kuupäeval ei mängi välja kahjuks, muidu oleks huvi ikka olnud.

    ReplyDelete