31.7.13

Keila poolmaraton 2013.

Mitte kuidagi ei taha see kirjutamine õnnestuda. Kogu aeg on mitu rauda tules ja nii kiire, et mitte ei raatsi aega kulutada. Oh ja ah ja pidev virin:)

Enne kui laupäevase poolmaratonini jõuan, väike kokkuvõte sama nädala eelnevatest tegevustest.

TEISIPÄEV:
Hakkasin siis oma poolmaratoni kava hoolega jälgima. Olgu juba ette öeldud, et sellest kinnipidamine on pea võimatu, sest nagu ikka suisel ajal, on nädalavahetused igasugu üritusi täis ja jooksmine nihkub seetõttu tihtipeale tahaplaanile ja pigem jääb üldse ära. Aga elu on ju elamiseks, mitte treenimiseks;)
Igatahes oli kavas 6 kilomeetrit rahulikku jooksu tempoga 5:52 kilomeeter. No ei oska! Kui ma sörgin, on tempo kuskil 6:30 ja siis ikka natuke väänad kiiremini ja kui joostud on, siis selgub, et olen ikkagi jooksnud 5:27 kilomeetri kohta keskmise ajaga. No mis seal's ikka.
Kui keegi teab mõnda head ja asjakohast abivahendit, mis aitaks tempot õigena hoida, siis rääkige või vaikige igaveseks. Endomondost pole küll eriti kasu, sest jooksev tempo ujub ekraanil ikka vähemalt minuti piires. Garmini kella ka ei raatsi osta:)
Kuna ilm oli ilus, siis sai veel paar kilomeetrit pärast peale jalutatud niisama.

KOLMAPÄEV:
Jõudsin lõpuks niikaugele, et ajasin maastikuratta kurjaks. Pühapäeval sai poest soetatud võti number 15, millega sai pedaalidele ligi ja need teiselt rattalt ringi tõsta. Ikka teine tunne kohe, võrreldes maanterattaga. Tänavatel hea muretu, lased hooga üle äärekivide, ei pabista kogu aeg. Suundusin Järve terviseradadele, kus tegin hooaja alustuseks kuus tiiru ja siis koju tagasi. Esimese korra kilometraažiks selle rattaga, mille raami ja muid olulisi osi katab veel eelmise aasta Kõrvemaa pori, tuli 25 kilomeetrit. Aega läks 1 tund ja 5 minutit.

- 82,8 kg

Neljapäeval ja reedel tööasjus Tartus. Pidu, pillerkaar, taastumine, asjaajamine. Nii see käis.

LAUPÄEV:
Keila poolmaraton, millel osalesin neljandat korda. Treeningkava nägi ette, et joosta tuleb 5:52 tempoga. Ma väga ei viitsinudki süveneda, aga plaan oli joosta alla kahe tunni. Et selline pikem trenn suuremas seltskonnas. Ilm oli ilus, stardis kuskil 21 kraadi sooja ja päikesepaiste, finišeerudes kraad-paar rohkem. Kuna tempot polnud plaanis kõrgena hoida, siis ei võtnud rajale midagi kaasa ka. Plaanisin joogipunktidega piirduda vaid. Start! Ja nagu ikka oli algus liiga kiire. Siin siis kilomeetrite ajad: 4:58; 5:19; 5:35; 5:44; 5:39; 5:47; 5:36; 5:32; 5:43; 5:35 (10 km 55:27). Peale teist kilomeetrit olin tempoga rahul. Teine pool läks niimoodi: 5:37; 5:45; 5:36; 5:36; 5:42; 5:38; 5:26; 5:45; 5:26; 5:27 (20 km 1:51:25) ja viimased 1,1 km 5:47. Poolmaratoni tulemus 1:57:12, koht 80. Igati rahul, oli hea trenn ja tulemus jällegi kirjas. Üks poiss jäi natuke kripeldama:) Jooksis teine 7-8 viimast kilomeetrit mu vahetus tuules ja siis 100 meetrit enne lõppu jooksis mööda. Ma ise ei oleks nii teinud. Aga ei heida ette ka - erinevus rikastab:)


3 comments:

  1. Kas sul on võistlustel endomondo peal?

    ReplyDelete
  2. vahel on ja vahel ei ole:) tavaliselt siiski võistlustel ei kanna kola kaasas, aga seekord oli trenni eest see jooks nagunii. mul on selline vöö, kuhu mahub lisaks kahele väikesele joogipudelile ka telefon. pikale jooksuotsale minnes tuleb ikka jook ihu lähedal hoida:)

    ReplyDelete
  3. ma nüüd tänase trenni ajal mõtlesin, miks seda küsid, aga need vaheajad ma vaatan ikka kella pealt:) jooksu ajal olid ilusasti kilomeetripostid maas ja seal aga vaheaeg kinni pulsikellal...

    ReplyDelete