24.8.13

41. ümber Ülemiste järve jooks.

Ja ongi järvel taaskord tiir peal. Mitmes kord? Ausalt öeldes ei oskagi öelda. Sinna kümne kanti ehk on juba neid kordi või natuke alla.
Ilm oli ilus ja päikesepaisteline, natuke oli tuul ehk liiga tugev (eriti kümnendal kilomeetril, kui see otse vastu puhus), kuid muidu ideaalne jooksu jaoks. Sooja natukene alla kahekümne kraadi stardis.

Plaan oli joosta mitte aeglasemalt, kui planeeritav poolmaratoni tempo (1:45 on vaja alistada seal mõne nädala pärast), ehk siis mitte üle 5 minuti kilomeetri kohta. Stardist kohe vilkalt ajama, et mitte pudelikaela jääda sinna väravate vahele - õnnestus. Ja ega siis muud ei olnudki, kui katsu aga tempot hoida enam-vähem, nii et end kinni ei tõmba ja loe aga kilomeetreid lõpuni. Esimene joogipunkt oli 5 kilomeetri peal. Ebameeldiva üllatusena pakuti vaid vett, aga noh mis sa teed. Paar lonksu kõhtu, natuke mütsi sisse ja jooks jätkus.

Kuskil 8-10 kilomeetri vahel natukene pistis paremal pool roiete all, aga ei midagi hullu, kannatas ära. 10 kilomeetri aeg oli täna 45:53! Ma ei ole viimasel kümnel aastal kindlasti nii kiiret kümmet joosta suutnud (4:35 keskmine kilomeeter). No ja siis kohe üheteistkümnenda kilomeetri märgi juurest algas see raske - metsas tõusude ja laskumistega - osa, mis muidugi vedas tempo alla. Jaks oli jäänud siledama osa peale:) Aga ei midagi väga rasket, vedasin end kenasti lõpuni välja. Mingist kiirendamisest muidugi juttu ei olnud.

Lõpptulemus 1:05:01 (4:39 km.), koht seekord 253 (5 km. peal 243), pulsinumbrid 169/184. Kõige kiirem kilomeeter oli teine - 4:19 ja kõige aeglasem esimene metsas - 12 kilomeetri peal - 4:56. Hetkel on protokollis lõppaja saanud 849 lõpetajat.


5 comments:

  1. Palju õnne super tulemuse puhul!:)

    ReplyDelete
  2. Tõesti väga super tulemus! Väga tubli!

    ReplyDelete
  3. Ainuüksi mõte sellisest tempost ajab oksele.
    Õnnitlused! :))

    ReplyDelete
  4. oksendan koos Helinaga :)
    tubli jah!

    ReplyDelete
  5. tänud jah. ei ole see okse nii lähedal veel sellise hoo juures. esimesed jooksid ju 3:15 kanti :)

    ReplyDelete