22.4.12

Neli nädalat maratonini.

Enesetunne on hea ja vaim üsna valmis. Ainult see ülivarajane start Riias häirib ikka veel. Ma ei suuda välja mõelda ühtegi põhjust, miks ei võiks näiteks kell 11 või 12 päeval alustada. Aga see selleks, eks siis nädal-kaks enne tuleb harjutada ülivarajast magamaminekut ja varasemat tõusmist, söömist ja ehk mõnda jooksmistki.
Aga nüüd siis selle nädala kokkuvõte.

TEISIPÄEV
Nagu ikka - lõigud. Seekord 4 X 1200 meetrit, kolmeminutiliste pausidega. Tuli üsna kiire jooks jällegi, Keskmine kilomeetri aeg 4:53 ja lõikude keskmised pulsid 136, 146, 147 ja 154. Kogu jooksu kestvus 23:26.
Käisin Vana-Tartu maanteel jooksmas. Kaks otsa Tartu poole ja siis tagasi.

KOLMAPÄEV
Madala pulsiga sörk. 45 minutine plaan realiseerus 47 minutilisena ning keskmine pulss oli ka ühe löögi võrra kõrgem, ehk 131 keskmiselt. Läbitud distants 7,74 kilomeetrit, keskmine aeg kilomeetri kohta 6:05. Tiirutasin niisama linna vahel, koduukse eest alustades ja lõpetades.

NELJAPÄEV
Tempojooks 8 kilomeetrit. Taas Vana-Tartu maantee. Seega esimene kilomeeter enam-vähem sile maa, siis järgmised kaks kerge tõusuga. Poolel maal ots ringi ja tagasi. Minnes oli ka tuul vastu. Alustasin jälle liiga kiiresti ning tegelikult tulid esimesed kolm ja raskemat, nii tuule kui ka profiili mõttes, kilomeetrit, viie minuti kanti kõik. 4:59, 5:02 ja 5:09, siis edasi 5:18, mis peaaegu soovitud 5:20 kandis. Siis 5:09 ja 5:18 ja 5:12 ning viimane teadlikult natuke kiirem 5:01. Kokku läks aega 41:08 ja keskmine kiirus 5:09. Keskmine pulss üsna kõrge 159.

LAUPÄEV
Pakuti võimalus pühapäevane pikk jooks teha laupäeval ja koos vana kamraadiga. Ega mul vahet polnud, seltsis segasem. Asutasimegi end sörgile. Heietasime niisama juttu ja käisime Põhja-Tallinnaga tutvumas. Ilm oli päris mõnus, ei olnud külm ega palav. Käisime Paljassaare kandis ja Pikakari ranna juures, Kopli liinidel ja Stroomi rannas. Kaks geeli tarvitasin rajal ära ja umbes pool liitrit spordijooki, nii et seda jäi isegi alles pudelisse pisut. Batooni järele ei isutanud. Tempo oli mõnusalt madal ja hea kerge oli sörkida. Kokku läbisin 28,82 kilomeetrit. Aeg 3:15:46, kilomeetri aeg keskmiselt 6:48 ja pulsinumbrid mõnusalt madalad 129/144.
Kaal peale jooksu 78,8 kg.

PÜHAPÄEV
Kuna algselt oli plaan pikk jooks täna teha, siis heitsin Rabajooksu mõtte peast algselt. Selle asemel aga mõtlesin kohe eile õhtul, et lähen proovin oma uue jalgratta ära. Seega on ka rattahooaeg nüüd ametlikult avatud. Tegin sama pika tiiru, kui eile joostes, küll mitte samal rajal. Läbitud distantsiks tuli 28,59 kilomeetrit, aega kulus selleks 1:19:09, mis teeb keskmiseks kiiruseks 21,7 km/h. Alguses sõitsin päris vaikselt ja linnatänavail ka, harjusin uue sõiduriistaga, hiljem kiirus tõusis ja oli väga mõnus esimese korra kohta. Pulss jäi 124/144 peale. Natuke peab ikka sadulas ka käima, sest kohe nädal peale maratoni on ju Rattaralli ja päris niisama tühja koha pealt ei tahaks peale minna.

3 comments:

  1. Uus ratas?
    Mis asja ostsid? Ega ometi maanteeratta?

    Mingiks proffiks oled kavatsenud hakata vä?

    ReplyDelete
  2. merida ratas shimano ja authori ja scotti juppidega :)

    ReplyDelete