8.4.12

Poolel teel!

Pool kaheteistkümne nädalasest treeningkavast on enam-vähem edukalt läbitud.

ESMASPÄEV.
8X800 meetrit. Kuna lumi oli maha sadanud ja sadu jätkus ka planeeritud trenni ajal, siis läksin jälle spordihalli jooksma. Kõigepealt 400 meetrit soojenduseks, siis kaheminutiliste pausidega 800 meetrised otsad. Igaühe ajaliseks eesmärgiks neli minutit, ehk siis tempoga 5:00 kilomeetri kohta. Täitsa mõnus oli kohe, ei olnud raske ega ajanud ägisema. Tempot õnnestus täitsa hoida, kõikumised olid väikesed: 3:58 ja 4:02 vahele jäid kõik ajad. Peale seda jõusaalis kergete raskustega harjutused ja lõpuks veel venitused.

TEISIPÄEV.
Madala pulsiga sörk. Lumi oli taas maha sadanud ning kohati tänavad libedad, seega tuli ettevaatlikult joosta, et mitte libastuda. Kokku jooksin 39 minutit ja 40 sekundit, ning läbisin selle ajaga 6 kilomeetrit, keskmine pulss 131, Filtri tee tõusu lõpul maksimaalne 153. Keskmine kilomeetri aeg tuli 6:35.

NELJAPÄEV.
Jälle päev täis kiirustamist:) Töölt natuke varem tulema ja kohe jooksma, sest seitsmeks oli vaja juba teatrisse minna. Suurepärane treeningplaan nägi sel päeval ette 50 minutit tempojooksu. Ja nagu ikka viimasel ajal kipub minema, jooksin tempokamalt, kui tegelikult olin tahtnud. Eesmärk oli hoida ca 5:20 tempot, kuid see oli kuidagi keeruline. Esimene kilomeeter, mis sisaldas ka Filtri tee tõusu, oli 5:13, teine koguni 4:47, kolmas 5:08, neljas 5:16, viies 5:17, kuues 5:12, seitsmes 4:56, kaheksas 5:05, üheksas 4:52 sisaldas taas Filtri tee laskumist. Kokku läbisin 9,78 kilomeetrit, mis on juba päris muhe saavutus. Keskmine kilomeetri läbimise kiirus 5:07 ja pulss 163/173.

PÜHAPÄEV.
Täna pidin jooksma tegelikult 29-32 kilomeetrit aga eraelu ühe telefonikõne näol tuli vahele, ning piirusin enam-vähem poolmaratoniga. Täpsemalt siis 20,9 kilomeetrit ja aega läks 2:02:07, mis teeb keskmiseks tempoks 5:50. Jooksu alguse oskasin endale muidugi eriliselt raskeks teha. Kõigepealt Tartu maantee tõus suunaga linnast välja ja siis mööda Järvevana teed Mustamäe poole. Eks ma teadsin küll, et sal teetööd pooleli, kuid miskipärast arvasin, et pääseb läbi. Pääseski, kuigi pea kolm kilomeetrit tuli joosta kuni 5 senimeetrises lumes ning mõned lõigud täitsa rajata/teeta osal, lume all pehme paks liiv. Sääred said päris head vatti ikka alguses:) Aga peale Tammsaare teele jõudmist läks asi paremaks, kõnniteed olid jälle enamuses lume ja jäävabad (kaua kurat see talv veel kestab?). Silkasin siis Õismäe ringini välja ja sealt otse kesklinna poole tagasi. Keskmine pulss 146. Oleks aega olnud, siis enesetunde järgi poleks olnud probleemi veel 8-10 km joosta. Aga see on ju oleks vaid. Järgmisel nädalavahetusel ootab ees 32 kilomeetrit. Siis enam nii pikka jooksu ees pole peale maratoni, mis toimub siis 20. mail.

No comments:

Post a Comment