28.4.12

RMK Kõrvemaa Kevadjooks 2012.

Selle jooksuga sai siis avatud ka 2012 hooaja jooksuvõistlused, mida hakkab nüüd riburadapidi üksteise otsa tulema. Ole ainult mees ja võta osa. Järgmine sutsakas kohe teisipäeval Viljandis, kus saab taaskord järvele tiiru peale teha. Mulle meeldib Viljandis, olen seal päris palju osalenud, rada on tuttav ja peale kahe suure ja järsu tõusu suhteliselt sile ja lihtne. Mida ei saa aga öelda Kõrvemaa kohta, seal on ikka üsna lainetav profiil. Ei ole küll selliseid väga suuri ja järske tõuse aga siledat maad on ikka üsna vähe.
Ilm oli jooksmiseks suisa suurepärane. Stardis oli sooja 16 ja finišis 18 kraadi. Seega esmakordselt sel hooajal lühikese särgiga rajale ja ei pidanud kahetsema. Püksid olid küll pikad, kuid see sobis mulle hästi. Kordagi ei olnud liigselt palav ega ka külm. Ideaalne riietus minu jaoks täna. Sättisin end stardis oma (viimase) grupi neljandasse-viiendasse ritta, sest päris lonkima polnud plaani hakata. Rahvast oli parasjagu, etteruttavalt võib öelda, et pika distantsi lõpetas 595 jooksjat. Kuna rahvaüritustel on tihti mure joogipunktidega ja täna oli neid ainult kaks, siis võtsin vöökotiga kaks väikest pudelit kaasa, et iga veerand tunni tagant väike lonks kindlasti võtta.
Hakkasimegi jooksma ja esialgne plaan oli saada kilomeetrid kuskil viie minuti kanti ja no eks siis jooksu arenedes vaatab, mis edasi saab. Tempo tundus igati sobilik ja ümberkaudsed jooksid ka enam vähem sama hooga. Püsisin kenasti graafikus. Viie kilomeetri aeg 24:40 (viienda kilomeetri keskmine pulss 164 ja aeg 5:00), kümne kilomeetri märgi juures näitas kell 49:50. Üks sekund alla tunni sai täis tosin kilomeetrit ja oligi veel neli vaid minna. Viimased kolm kilomeetrit sain kõik alla viie minuti, viimane 4:29 suisa ja ei olnud finišis sellist tunnet, et hästi läbi nüüd, või viskaks end pikali maha. Sain oma meene ja joogi kätte ja vaatasin natuke veel finišeerijaid.
Lõpuaeg 1:19:17, keskmine pulss 169 ning kogu 16 kilomeetrise distantsi keskmine kilomeetri kiirus 4:57 kilomeetri kohta. Õnnestus sel korral platseeruda 204 koha peale. See pole küll mingi väärt võrdlus, noh aga kui üks tuntud ajakirjanik (alla 5 minuti on juba jooksmine!:)) seda endale alati lubab, siis vaid kolmteist õrnema soo esindajat jäi sel korral ettepoole. Tüdrukud kõik selja taha:) Meeste põhiklassis 115 asetus. Tuleb vist rahule jääda. Kaal  78,4 kg.

Kui homme vähegi aega ja viitsimist, siis plaanis teha olematus tempos rattaga väike matkamine koos ühe sõbraga nii paar tundi. Olge moodsad!

2 comments:

  1. Pole paha rsk,

    hea, et sa Tartu Jooksumaratoni ei jookse :)
    Aga Viljandis siis uus eesmärk - 50 minutiga? :)
    Tund tundub liiga lihtne olema :)

    ReplyDelete
  2. ei ole mul mingit eesmärki. samas tempos tulebki ilusasti tunniga ära.

    ReplyDelete