13.5.12

Kuidas ma Tartu Jooksumaratonil ei käinud.

Miks? Eelkõige hakkas lihtsalt ajast kahju. Hommikul vara üles, rooli, kolm tundi sõitu umbes, tund enne vaja kohal olla ning siis veel kolm tundi sõitu tagasi. Ei saa ka salata, et motivatsioon selle ürituse suhtes oli olematu, kuna ei saanud joosta 23 kilomeetrit, nagu juba aastaid tehtud ja seda kümmetki oleks pidanud tegema poole vinnaga. Lisaks veel sai kaks eelmist päeva üle lahe veedetud, seega seekord selline otsus.
Käisin hoopis ja jooksin oma kavajärgsed 14 kilomeetrit ära ja pärast veel väike pooleteise-tunnine jalutuskäik ka otsa. Jooksma läksin juba enne kümmet hommikul, tempo oli väga madal, esimese tunni jooksin kuskil 133 keskmise pulsiga, viimase pooltunni sutsu kiiremini, nii et keskmine pulss jäi kuskile 135 kanti. Üks ebameeldiv seik kah, õnnestus oma hüppeliigest natuke nikastada ühes tänavaaugus, õnneks tundub, et ei midagi tõsist, seda on päris tihti viimastel aastatel ette tulnud. Kerge valu hetkel, kuid ilmselt paari päevaga kadunud.

Selle nädala muudest tegemistest ka veel lühidalt:
ESMASPÄEV
Viimased lõigud, 6 X 800 meetrit kaheminutiliste pausidega. Trennis kulus aega jooksule 22:03, mis teeb kilomeetri ajaks keskmiselt 4:36

TEISIPÄEV
Käisin Pirital terviserajal sörkimas, pulss 130, läbitud distants 6,2 kilomeetrit, aega mõned sekundid alla 40 minuti. Polnud Pirital ammu käinud. Kevad oli ka sinna jõudnud õnneks:)

NELJAPÄEV
Taaskord 40 minutit sörki 130 pulsiga. Kui ca 800 meetrit joostud, hakkas korraga kõva vihma sadama, keerasin kodu poole tagasi, sest telefon oli kaitsetult taskus ja see oleks läbi vettinud, õnneks lõppes sadu sama ootamatult, kui see algaski. Taevas oli küll sünge ja must, aga nagu selgus, oli mind tabanud pilve äär vaid. Kui bussijaama juures oli asfalt märg täiesti, siis juba keskturu juures ilma ühegi täpita. Seega sain jooksmist jätkata ja tiirutasin siis niisama kodu lähedal, et võimaliku uue saju eest kiiresti varju saaks. Kokku tuli seekord viis ja pool kilomeetrit. Tundub küll pisut vähem, kui ma arvasin, aga ju tehnika teab:)

Järgmisel nädalal teisipäeval 30 minutit sörki, neljapäeval 40 minutit kerget jooksu ja reedel siis enesetunde järgi kas 30 minuti sörki või puhkus. Ja laupäeval sõidan Riiga ja pühapäeval maraton:)


1 comment:

  1. Anonymous13/5/12 22:32

    Reedel ära tee midagi!
    Hoopis olulisem on teha laupäeval umbes 0,5h soojendust.

    Treener

    ReplyDelete