25.5.13

Nädal veel jäänud Stockholmi maratonini.

Selle nädala teise poole tegemised ka siis kirja:

Kolmapäev - 10 km jooks kava järgi, sh. 8 X 1 min kiiresti (minu puhul siis ca. 4:00 - 4:15 tempo) ja sinna vahele 8 X 1 min sörki. Kokku tuli 10,14 km ja aega kulus 1 tund ja 50 sekundit, mis teeb kilomeetri ajaks 6:00 täpselt keskmiselt. Nii nagu vaja enam-vähem. Lõigud olid natuke rasked, nagu eeldada võiski. Alguses tegin 14 min soojendust, siis lõigud ära ja siis lõpuni ühtlases tempos. Temperatuur oli kukkunud 10-11 kraadi peale, igatahes hingeõhk auras ja alguses oli kätel ka pisut jahe, hiljem mitte. Pikad püksid ja pikk särk + kilekas muidugi olid seljas:)

Neljapäev - jooksin 7,37 kilomeetrit enam-vähem ühtlases tempos (5:58), aega kokku läks 43:55. Pulssi ei tea, ega saagi vist teada, kell pidevalt vigurdab.

Reede - sõitsin rattaga jälle Mustamäele tasakesi:) Kui teisipäeval käisin endale autot vaatamas, siis reedel käisin ja tõin ära. Tagasi tulin juba ratas pagasiruumis. 10,12 kilomeetrit, keskmine kiirus 17,4 km/h. Liiklus kõnni- ja kergliiklusteedel. Teksapüksid jalas ja tennised varba otsas.

Laupäev - soojendus 1 km, seejärel 5 km. 5:30-5:40 tempos ja väike lõdvestussörk otsa. Kokku tuli ring 6,55 kilomeetrit ja aega kulus 38:42. Keskmine kiirus seega 5:54.

Ega's midagi - nädala pärast samaks ajaks peaks maraton joostud olema. Loodetavasti ei lähe väga hullusti. Ettevalmistus on olnud erinevate tegurite kaasabil lünklik ja mingisugust tulemust jooksma ei plaani minna. Siiski on kavas sappa võtta 4:15 tempomeistrile. 6:00 tempo peaks igati jõukohane ka praegu olema.

2 comments:

  1. Minu jaoks tundub see 4min tempo ikka meeletult kiire. Saan aru, et pikemate lõikude trennid ongi need, mis kiiruslikku vastupidavust kasvatavad?!
    Jooks on minu jaoks tume maa, aga tahaks Rakvere Ööjooksul parema aja skoorida, kui Tartu jooksumaratoni poolmaratoni aeg. Soovitusi? :)

    ReplyDelete
  2. Ma ei tea jooksmisest midagi, aga see Rakvere jooks on juba nii lähedal, et selleks ei jõua enam treenida ka:) Aga ajaparandus peaks tulema küll, sest seal on kergem rada ja õhtul on parem joosta ka ju. Ühtlane jõukohane tempo ja lõpus 3km kiirendust:)

    ReplyDelete