26.6.11

Maratonikava on valmis.

Eile õhtul siis võtsin end lõpuks kokku ja kribasin kava excelisse. Vaata altpoolt, kui huvi on. Pean veel mõned muudatused sisse viima, sest vahepeal on Pühajärve jooks ja Ülemiste järv ka. No ja augustis olen ära viis päeva, mil joosta ei saa. Ning kaalun veel, kas teine puhkepäev mitte kolmapäeva asemel esmaspäevale nihutada. Saab näha.
Täna aga käisin koos küljeluuga väga kergel pikemal sörgil. Aega läks 1:44:30, kuigi plaan oli poolteist tundi :) Lihtsalt ei pööranud tagasi kodu poole, vaid sai üks ringike joostud. Enesetunne ja ilm olid head, varjus veidike jahe, kuid päikese käes ideaalne jooksuilm. Läbitud sai 12,89 kilomeetrit, pulss 132. 

Kui kellelgi asjalike nõuandeid, siis on need loomulikult teretulnud. Asjasse mittepuutuvaid võib muidugi ka lisada.
Täna peale jooksu oli isegi 85,9 kaalul. Asi areneb. Üritan.

7 comments:

  1. Ma omast tarkusest lükkaks reedese rahuliku jooksu laupäevale ja jätaks reede vabaks. Samuti liigutaks kolmapäevase puhkepäeva esmaspäevale ning siis teeks teisipäeval lõike, kolmapäeval rahulikult, neljapäeval lõike.
    Ei teagi miks aga nii tundub kuidagi loogilisem. Esmaspäeval pärast pikka jooksu nädalavahetuselt kohe lõike teha tundub kuidagi liiga organismi koormavalt.

    Vaatasin, et kõik kiiremad jupid on päris pikad. Võiksid kaaluda ka nt 10 korda 7-8 sekundit täis hooga panemist. Seda võib teha ka rahulikuma jooksu lõppu.
    Selline pingutus ei tekita veel laktaati verre ja annab kiiruslikku vastupidavust juurde.

    Viimasel nädalal tahaks jubedalt laupäevale selle viimase 30 minutit sörki panna. Muidu võib juhtuda, et maratoni alul jalad vähe tuimad all.

    Aa ja selline küss ka, et kas sa umbes planeeritud treeningtunde ka kokku arvutanud oled? Et kas mahuliselt on pidevalt kasvav või künklik?
    Üldine soovitus on, et võiks olla mõned nädalad pidevalt kasvav ja siis laksust maht alla, siis jälle kasvab ja jälle alla jne
    Et see aitab väidetavalt arengule kõikse paremini kaasa.
    Samas egas sul väga palju pole aega areneda :)

    ReplyDelete
  2. mu arust on just mõistlik nädalavahetusel üks päev vaba hoida, siis saab muud elu ka planeerida. Suine aeg, ikka vaja siin ja seal õlut ka teha vahel :)
    Aga kiired lõigud on pikad jah.

    Maha ei saa viksida su kava päris, aga enamvähem suuna katsun ka samas liinis hoida. Vähemalt pikad jooksud enamvähem samasse kanti punnitaks.

    ReplyDelete
  3. No eks sõltub, mis eesmärgiks on ja kui väga seda soov saavutada @ vaja siin ja seal õlut ka teha vahele :)

    ReplyDelete
  4. ei no kõik ei ole siuksed trennipeded eksole, mis me meistersportlastest räägime :)
    ega paar juulikuist õlut maratoni tulemust ei mõjuta kah.

    ReplyDelete
  5. Sa teed jälle järeldusi olematu info põhjal.
    Polnud juttu, et õlut juua ei või.

    ReplyDelete
  6. see on õige, et eraelu tuleb ka elada ja mingil ajal on paratamatu, et peab tarvitama. ega ma mingi tipp- või täppsportlane pole, kes kavast 100% kinni nagunii peaks.

    ReplyDelete
  7. eimene korrektuur tehtud - kava on nädalaga nihkes, nii et esimene nädal on juba kadunud :) pole hullu.

    ReplyDelete