5.7.12

Nädal 27.

Vehepeal sai jätkuvalt vaeveldud kriipiva kurgu käes ja seega niisama vedeletud ja puhatud. Nüüd aga aitab, kurk terve ja tuleb natukene liigutada.

ESMASPÄEV
Tuli miskipärast kange tahtmine rattaga sõita:) Aga asjatoimetusi oli nii palju, et lõpuks sain rajale alles kell üheksa õhtul ja seega oli aega umbes tunnike ja natuke peale vaid sadulas olla. Aga ei olnud hullu, litsusin mööda Pirita teed Viimsi suunal minema. Hullult hea oli sõita, tuul vuhises ja puha. Ainult et inimesed ei oska kergliiklusteel kuidagi käituda. Need paljuräägitud paljapäi uisutavad rullijad kipuvad mõne eksemplari puhul veel vähemalt kahekesi kõrvuti olema ja juttu ajama. Ega loomulikult keegi selja taha ka ei vaata, sest vaevalt et keegi võiks ju neist kiirem olla...Õnneks on see jupp vaid mõni kilomeeter pikk ja edasi ei olnud muret. Viimsi, Haabneeme ja Lubja. Seal sai 15 kilomeetrit täis ja keerasin tagasi. Siis selgus, et tuul on vastu ja lagedatel kohtadel oli oluliselt raskem sõita kui vastasuunas:) Aga ega ma ei pressinud ega kiirust üles ajanud kummalgi otsal. Keskmiseks kiiruseks tuli  tagasihoidlik 24,9 km/h, aega läks sõidule 1:14:17, keskmine pulss 141. Lähen veel teinekordki sõitma, nii mõnus oli :)


TEISIPÄEV
Programm nägi ette 10 kilomeetrit fartlekki maastikul. Aga mida mul ei olnud, see oli maastik, sest auto oli kodust ära läinud:) Ega ma täpselt ei tea, mis see fartlek on ka, aga midagi tempomuutustega jooksuga on seal vist pistmist küll. Seega läksin niisama uksest välja ja plaanisin joosta nii, kuidas tuleb. Esimene kilomeeter soojenduseks 6:44, teine pisut kiirem 6:20, kolmas 5:14 ja neljas siis veel kiiremini - 4:33. Seejärel tempo teistpidi. Viies kilomeeter 5:46 ja kuues 6:43. Selleks ajaks oli hingamine jälle korras kenasti ja seitsmenda kilomeetri läbisin ajaga 4:14. Ei oleks uskunudki, et selleks võimeline olen enam üldse. Järgmine kaheksas läks ajaga 5:45, siis üheksas taas kiiremini 4:43 ja viimane lõdvestuseks 6:04. Kogu jooksu kestvus 56:06. Samsung Hope rakendus mõõtis jälle distantsiks 10,48 km. Seega Endomondoga stabiilselt 10 kilomeetri peal pool kilomeetrit vahet.

KOLMAPÄEV
10 minutit sörki, 10 X 40 sekundit mäkke + 10 minutit sörki.
Läksin Nõmmele, Trummi tänavale. Erinevalt päev varasemast olin lühikeste riietega ja see oli suur viga. Sääski oli kohutavalt. Aga noh, mis teha. Tegin oma sörgi ära ja siis see raske osa - mäkketõusud. Valisin ühe valutuma tõusu, selle mis seal suusasilla kõrval on. Aga raske oli ikkagi. 40 sekundiga jõudis ikkagi täpselt alt üles ja kerge see polnud:) Alla tagasi lonkides/sörkides. Puhata üle 5 sekundi all ei saanud, kuna loomad tulid sööma. Seega jälle üles ja jälle alla. Tegelikult ei olnudki nii hull, kui alguses tundus, sai täitsa hakkama. Siis veel sörgiringid siledal maal otsa ja koju tagasi. Distants 4,73 kilomeetrit. 

NELJAPÄEV
Täna oli kavas 8 kilomeetrit sörkjooksu. Kuna nädal tagasi oli ratas sõbra juurde jäänud peale jalgpalli vaatamist, siis täna sörkisin sellele järgi. Aega läks 59:30, keskmine pulss 135, kilomeetri aeg keskeltläbi üliaeglased 7:26. Tagasi sealt ratta selga ja koju - 4,77 kilomeetrit (17:09 aeg, 16,7 km/h).
Ja nüüd võtsin end kätte ja määrisin suusad suveks sisse:) Kotti ja silma alt ära.

Homme puhkepäev ja laupäeval Pühajärve jooks.

No comments:

Post a Comment