26.7.12

Viimane töönädal enne puhkust!

T E I S I P Ä E V.
3 kilomeetrit sörki soojenduseks, siis 5 kilomeetrit a' 5:30 tempoga ja 1,5 kilomeetrit sörki lõdvestuseks.

Sõitsin Järve terviseradadele. Ilm oli vahelduseks üsna suvine ja õhusooja +21 kraadi. Klapid pähe, sest linnulaulu seal eriti ei kuule, kuna selle summutab Pärnu maanteelt tulev autode müra. Kui te veel ei ole kuulanud, siis Belgia punt Triggerfinger on minu viimase aasta parim leid, soovitan soojalt ja kõigile.
Jooks ise kulges nõnda, et sinna 130 pulsi kanti tulid kilomeetrite ajad 6:36, 6:46 ja 6:49. Jooksin seda Järve ringi esimest osa, mis algab sealt Delta Plaza juurest ja poolel ringil keerasin tagasi üles raudtee poole. See tähendab, et tagant need kaks suuremat tõusu ja laskumist jäävad välja. Aga üks ligi 100 meetrit pikk tõusuke on ikka sees, üsna terava lõpunukiga, nii et päris sile maa ka ei olnud. Igatahes hea vaheldus asfaldijooksule.
Siis algas see kiirem viis kilomeetrit, mis läks ikka vussi nagu ikka:) Ei oska tempot kuidagi hinnata. Esimesed pool kilomeetrit jälgisin telefonilt aega ja vahemaad ning olin graafikus. Siis pakkisin selle taskusse ja kilomeetri ajaks sain hädised 5:57. Siis tuli juba peaaegu õige 5:44 ja samasse auku, kuid teisele poole viltu olev 5:15. Järgnev miskipärast pool minutit kiirem kui vaja - 5:00 ja viimane 5:16, millega võib ka enam-vähem rahul olla. Lõpuks sörgikilomeeter 6:36 ajaga (sama mis kõige esimene kilomeeter!:)) ja viimased 620 meetrit autoni 3:56. Kogu trenni keskmine pulss149, ajakulu 57:57, läbitud distants 9,62 kilomeetrit.

-79,3

K O L M A P Ä E V
Soojendus, 10 X 40 sekundit kiiresti mäkke, alla sörkides.

Oi kui raske see trenn on, kohutav lihtsalt! :) Mingi 20 kilomeetrit jutti ühtlase tempoga joosta on oluliselt kergem kui see enesetapukatse. Sörk oli tore. Trummi tänavalt algusega ja ühe laugeima nõlva alla välja, sellel kolme tõusuga rajal. Ja siis üles ja alla ja üles ja alla. Selle tõusuga on veel see jama, et alguses on lauge kurviga ja kergelt üles, poole pealt tuleb hästi järsk osa, kus on ka pehme liiv ja lõpp on hästi vähe kergema kaldega, kuid siis on juba nagunii hing paelaga kaelas. Kolm esimest korda polnud väga vigagi, kaheksandal korral hingeldasin üleval päris korralikult, enne kui hakkasin alla tagasi tulema. Viimane tõus oli ka hirmus. Aga tehtud ta sai. Lõpuks veel väike sörk peale, et jooksmise mõnusamat poolt ka meenutada. Kokku sai läbitud ainult 2,85 kilomeetrit, kogu trenni kestvus koos mäest alla lonkimistega 29:24. Keskmine pulss 149, maksimaalne 171.

N E L J P Ä E V
8 kilomeetrit kerget jooksu.

Täna oli suurepärane jooksuilm. Päike vaheldus pilvedega, puhus kerge tuul ja sooja oli 24 kraadi. Parkisin oma tranduleti taas Russalka juurde parklasse, kuhu parkimiskohta oli pea võimatu leida. Inimesi oli mere ääres palju sebimas. Ega's midagi - nina Pirita poole ja minek. Väga mõnus ja kerge oli täna joosta. Kokku sörkisin 50 minutit ja 27 sekundit. Kilomeetri aeg keskmiselt 6:18 ja pulsisagedus 135.

Laupäeval on kavas Keila poolmaraton. Selline mõnus sajakonna osavõtjaga üritus, kus olen kaks korda ka varasemalt käinud. Ilm tõotab kuum tulla. Näis, kas see teeb ka jooksmise raskeks.



No comments:

Post a Comment