23.9.13

RMK Kõrvemaa Rattamaraton 2013 (21,5 km ) ja Pirita Sügisjooks 2013.


Töötab! Võin vist ennustajana tööle minna, sest mõlemad etteasted läksid täpselt nii, nagu ma eelmises postituses eeldasin. Aga nüüd kõigest järgemööda.

Kõigepealt laupäevane rattasõit. Igasugu sekeldustest hoolimata jõudsin kohale pool tundi enne starti, võtsin oma numbri ja asusin stardikanga taha teisele joonele. Teadupärast on see hea hoolaud paremale positsioonile:) No ja siis läks lahti - kui tavapäraselt on esialgu olnud kindel koht esikümnes või vähemalt kahekümnes, siis sel korral kadus suur punt kohe eest ära, neli kilomeetrit suutsin osadega veel sammu pidada ja siis tuli vahe sisse. Kuni 11 kilomeetrini jälitasin kolme poissi, kes liikusid sadakond meetrit eespool. Laskumistel vahe vähenes, tõusudel kadusid eest. 7-8 kilomeetri kandis luges keegi mulle kohaks 27. Sain poistele sappa tagasi ja sõitsime koos kuni 18 kilomeetrini umbes, mina nagu kummipaelaga taga. Ja polnud lootustki kuskilt midagi juurde panna. Lõpuks päästis mind pika maaga kokkuminek, sain kellelegi sappa, massiga mäest alla veeredes ja siis end tuules hoides kiirusega 30+. Puhas kogemus ja elutarkus vist:) Kõkkuvõttes sain kohaks 24, lõpetajaid oli 230. Aeg 52:48, kaotus võitjale 7:24, koht vanuseklassis 3/18 :) Keskmine kiirus 24,4 km/h, pulss 168/181. Sõitsin pea kaks minutit kiiremini kui aasta varem, aga koht oli kolme võrra kehvem. Sel aastal oli 12 lõpetajat vähem. Peale sõitu õnnestus ära kaotada oma rattaga sõitmise prillid :(

Pühapäeval siis jooks. Kohale aegsasti, eelmisel aastal oli numbrite kättesaamisega igavene nöök. Sel aastal aga sujus kõik kenasti ja aega jäi piisavalt, et sooja teha ja niisama ringi vaadata. Jalad olid tuimad ja magu punnitas. Värska aitas kaasa röhitsuste tekkele:)  Start! Võtsin sappa samale värvikale tüübile, kellele aasta tagasigi, kuid peale esimest kilomeetrit oli selge, et see oli suur viga:) Ta jooksis hoopis teise tempoga sle korral. 4:16!!! Lõpuks oli ta aeg 26 minuti alguses. Surm hakkas juba suu juurde tulema ja paganama raske oli. Peale teist kilomeetrit mõtlesin, et peaks koju tagasi pöörduma - 4:35. Aga siis mõtlesin, et proovime ikka lõpuni, laseme sutsu tempot alla. Järgmised kilomeetrid 4:49 ja 4:51, siis hakkas nagu eluvaim sisse tagasi tulema ja viimased kaks sai taas läbitud 4:40 ja 4:35. Keskmine kilomeetri aeg 4:38 seekord, mis on 4 sekundit kilomeetri kohta aeglasem kui mullu. Sel aastal oli jooksjaid 42 rohkem finišis, kuid imekombel paranes mu koht 49 võrra koguni - 90/362. Oma nooruseklassis 25/51, meeste arvestuses 77/182. Aeg siis 27:46, pulss 171/187.

Ehk läks nagu oli arvata - elu pikima "hooaja rattatrenni" peale tuligi parem aeg ja jooksuvorm ongi kehvem. Olen vähem sel aastal jooksnud, eriti kiireid lõike. Samuti on  kaaluvahe 2 kg võrreldes aastatagusega. Halvemuse suunas muidugi. Nüüd siis vaatan niisama ringi ja lähen jooksen Tartus poolmaratoni 5. oktoobril. Niisama, läbima lähen - kahe tunni sisse ajaga.

No comments:

Post a Comment