12.7.11

Leia piltidelt kaks erinevust.

Eile käisin ära jooksueksperdis. Koha leidmisega oli natuke raskusi, kuna see maja ei meenuta millegagi sellist kohta, mida eeldaksid leida, kuid maja taha osutas õnneks üks nool uksel ja kohal ma olingi. Testi läbi viiv härrasmees uuris, kuidas ma nendeni jõudsin ja mismoodi seni olen jooksuks jalanõusid valinud ning millised jooksumahud on. Vaatles praeguste tossude taldu ja arvas, et kulumine on täiesti hea ja kilometraažile vastav. 
Siis algaski testimine, mis toimub jooksulindil ja kaamera filmib tagantpoolt jalgade tööd. Esimene testiosa on paljajalu jooksulindil liikudes. Peale seda arvas spetsialist, et jalg on päris hea ja silma järgi erilist toestust ei vajakski. Seejärel proovisin lindil mingi superkerge ilma toestuseta Saucony võistlussussiga ja sellega juba video näitas, et väikest tuge on siiski vaja. Siis jooksin oma enda olemasoleva jalanõuga. Ja nii imelik kui see ka polnud, sobisid selle omadused kõik nagu valatult. Seejärel oli toestusega asi selge ja proovisin kahte erinevat Nike jalanõud võrdluseks. Ühel oli liist minu jala jaoks siiski liiga kitsas ja teine hakkas kohe kanna juures ebamugavust tekitama. Kuna Nike ei sobinud kohe kuidagi, siis arvati, et Adidasega pole ka mõtet aega raisata, kuna need on väga sarnased. Siis jooksin enda olemasolevate tossude analoogiga (Asics) ja see sobis jala otsa imehästi. Võrdluseks sai proovitud veel ühed Saucony sussid, mis ka olid head jalas. Päris viimane testiosa oli selline, et ühes jalas kahe viimati proovitud paari eri isendid, kuid lindil oli "võõra" paari kannaosa talla väliskülje juures natuke tuntav ja nii selguski, et olen viimase aasta jooksnud enda jaoks ideaalse jalanõuga ning kõige soojem soovitus oli samasugusega ka jätkata. Seda ei juhtuvat just liiga tihti, et pimesi valitud jalats on nii täppi läinud. No ja siin nad siis ongi:
Üks on minu uus suss ja teine vana. Peale värvi ja mudelinime (1150 vs 1160) muud vahet nagu ei olegi :) Järgmise aasta face-lift lihtsalt.

Täna oli pikem tempoga lõigutrenn kavas. 6 X 800 meetrit (ca 4:20 ajaga) ja iga lõigu vahel 2 minutit puhkust. Algatuseks tegin 800 meetrit sooja (5:52), siis esimene vasikas läks natuke aia taha, kuna tempo oli liiga madal (4:38, pulss lõpus 131), teine 4:17 / 133, kolmas 4:15 / 140, neljas 4:13 / 144, viies 4:18 / 143 ja viimane 4:16 / 147 ning lõdvestus veel otsa 800 meetrit (5:42 / 129).

Kogu treeningu keskmine pulss 130 ja ajakulu koos pausidega (-14 minutit) 51:32, kulus 555 kcal :)

Kell uuendas sportliku aktiivsuse taset 5,0 pealt 6,0 peale (Suunto).

- 84,3

5 comments:

  1. Tra sul see pulss ikka jube madal.

    Aga sa tahtsid ju need olemasolevad sussid ää anda, et hakkasivad jala pääle?
    Ja mis sa nüüd ostsidki teised sussid ka veel lisaks?

    ReplyDelete
  2. see 130 on ju koos puhkamistega pulss. jooksu ajal ikka tõusis 150 kanti ja viimastel otstel ka natsa üle.
    ei-ei. ära anda ma tahan ühed salomonid. liist kitsas.

    ReplyDelete
  3. http://www.skater-schuhe.de/images/716281_xa_pro_3d_1.jpg

    need

    ReplyDelete
  4. Kle räägi parem kui kulukas see jooksueksperdi värk oli? Ja kas pead sealt tossud näppus ära tulema?

    ReplyDelete
  5. no kui sa tossud näpus ära ei tule, siis on kogu see test 19€. mul lihtsalt oli nagunii uusi tosse vaja ja miks mitte siis lasta üle vaadata, milline jalanõu sobib. oleks ma muidugi teadnud, et pean samasugused täpselt ostma, ma poleks sinna läinudki :)

    ReplyDelete