31.7.10

Keila poolmaraton.

Nonii, see on nüüd siis tehtud. Nagu plaan oli, siis asendasin homse pikema trenni täna natuke lühema, kuid see-eest pisut kiirema jooksuga. Eesmärk oli kohe mitte võtta seda kui võistlust, vaid rahulikult omas tempos kulgeda. Osalejaid vist 105 oli, aga see pole 100% kindel. Kindel on see, et lõpetajaid oli aga täpselt 100. Igatahes vähe võrreldes teiste rahvaüritustega :) Start oli kell üksteist, ilm ilus, vahelduva pilvisusega, pilvi oli vähe ja vaheldust see-eest rohkem. Rada kulges Keilast välja, siis poole maa peal keerati ots ringi ja joosti tagasi. Trass oli üsna lihtne, kõrguste vahe ainult 18m. Hakkasime siis vaikselt jooksma ja tiksutasin pidevalt kilomeetreid nii 5.20-5.30 vahele enamjaolt. Poolel maal oli hea kerge olla, (10km vaheaeg 54:03) joogipunkte oli mõnusalt tihedalt, 8 km peal tegin ka mütsi igaks juhuks märjaks. Viimased 4 km üritasin natuke tempot tõsta, et noh pisut raskem ka hakkaks :) Eelviimase kilomeetri sain igatahes alla viie - 4:59. Abiks ikka :) Üldiselt oli hea ja kerge joosta. Millegi üle kurta ei saa. Ajaks märgiti 1:53:20 ja koht esisajas :) Keskmine kilomeeter sai läbitud ajaga 5:22. Ma täna arvaks, et maraton on enam-vähem 5:41 tempos võimalik läbida küll. Mõnel päeval muidugi arvan, et see on võimatu :) Muide. Täna kasutasin päris vaseliini - aitas. Lähen ostan nüüd omale ka apteegist ühe tuubi.
Ahjaa - enne lõppu 150 meetrit oli keegi vaene mees end põõsa alla aianurka kokku pakkinud. Meedikud askeldasid ümber ja lasid mõlemasse kätte tilgutitest lahust. Õnneks nii tunni pärast oli juba taastumas, istus ja sõi energiabatooni. Loodame, et ei jää mingisuguseid kahjustusi noormehele.
Samuti möödusin 6-7 km enne lõppu mehest kellel silmnähtavalt püksid jalgevahele liiga tegid ja kes jooksis hoides särki niplite juurest kätega kehast eemal. Pärast nägin teda finišeerimas, parema nipli kohalt oli särk puhta verine. Ei soovita kellelegi minna tavalise puuvillase särgiga poolmaratoni jooksma.

No comments:

Post a Comment