26.9.10

Kõrvemaal rattaga.

Kuna nagu eelpool mainitud, otsustasid paar kaaskannatajat osaleda peale raskevõitu Tartu Rattamaratoni Kõrvemaa tillusõidul (18 km), siis registreerisin end ka ümber lühikesele maale. Hea koos minna ja tagasi tulla ja nii :) Pealegi on seda ju kergem läbida kui 40 km, rääkimata laste, naiste ja vanuritega võidu sõitmisest.
Võtsime üsna varakult stardikohad sisse, kuid ettepoole olid veel jõudnud oma paarkümmend inimest, nende seas ka mõned 11-13 aastased poisid esireas.
Plaan oli stardist hooga minema panna ja siis vaadata, mis edasi saab. Mõeldud-tehtud. Keegi ette ei jäänud, sai äärest kenasti lõigata ja stardist nö teise grupiga koos minema. Esimene viiene-kuuene punt kadus esimese poole kilomeetriga juba silmist. Peale esimest suuremat tõusu kadusin ära selle tüübi sabast, kellega sai koos võistlema mindud ja tagasi tuldud :) Ta on ka tuhandeid kilomeetreid muidugi sõitnud sel aastal, minu pisut üle kahesaja kilomeetri vastu, millest pool nö võistlustel. Peale kolmandat järsemat tõusu tõmbas ikka hinge juba kinni ja kaks naisterahvast küttis mööda. Tagantpoolt tuli veel paar raudteelast, kes tõusul mööda uhasid. Sain neile siiski sappa ja koos läksime kuni joogipunktini. Seal jäid nad minust miskipärast maha. Enesetunne vaikselt paranes ja hakkasin eespoololijatele järele jõudma. Varsti sain kätte ühe naise ja siis tuli tagant taas üks raudteelane, kes soovitas mul endale sappa haakida (tegelikult küll hõikas - "noh, läheme, läheme!") ja vedas esimesele naisele järele, kes oli ka raudteelane :) Siis umbes 4 km enne lõppu jäi vedur ise jälle maha. Kurtis, et võistkonnakaaslasi see naisterahvas järgi ei oota miskipärast. Mingi aeg varem oli ka rada kokku läinud pika maa omadega ja raske jälgida tagant tulijaid, kuid kõik vist olid siiski pika omad, kes edaspidi mööda tuhisesid. Lõpus jäi veel läbida see sama magus kurviline tõus mis sõidu algusosaski ja siis oligi juba finiš.
Aega kulus 47:51, keskmine kiirus 22,6 km/h. Pulss 174/182, kulutasin 962 kcal.
Kokku sai lühikesel distantsil aja kirja 193 lõpetajat. Õnnestus hõivata 18 koht. Parimale naisele tuli siiski lõputõusul alla vanduda - masside ja treevituse eriinevused mängivad ikka rattaspordis rolli. Enesetunne hea, raskeimad osad rajal - tõusud !!! :) Üldiselt et rattas vähekenegi paremini esineda, tuleks harjutada ka...

1 comment:

  1. noh noksid mis jaurate?
    tõstke parem rauda
    teie pirnjad kehad pole loodud pikka maad jooksma
    aga kangiga voolime teist kenad poisid veel

    sh

    ReplyDelete